Как да се изгради проста детектор часовник?

G

gianbo85

Guest
Здравейте всички, за проект на университета трябва да се провери за наличие на спусъка в сигнал в моя апарат. - Сигналът е цифров часовник с променлива честота в обхвата 1MHz 50MHz. - Аз може да открие този сигнал от негативния изход на LVPECL XOR (Ниско ниво на 1.6V, на високо равнище при 2,4 V) или от изхода на opamp (Ниско ниво на 0V, Високо ниво в 200mV) - просто трябва За да генерира високо / ниско ниво, за да изпратите PIC микроконтролер, в случай задействат в сигнала изчезва. Някаква идея? Мислех, че за superdiode (opamp + диод) плюс настроена схема на RC и сравнителен в крайна сметка (виж снимката). Тъй като пространството на моя PCB е проблем бих искал да се намери по-опростена схема, без използването на две opamps! Благодарение :) Джанлука

Бих предложил по-прост детектор за цифров преход (като XOR с CLK към едно и забавено CLK към друг вход) за шофиране "нулиране ключ", и ви RC мрежа настроена може би 2-5uS времеконстанта, и Шмит буфер след това.

Също така, ако Im дясно: имате нужда от промяна в логическо ниво, за да изпратите PIC си, ако т.е. LVPECL изход е не по-високо = 2,4 V, също беше там / променено на "0 = 1.6V Wher сравняване на позоваване АД нивото на напрежение? PIC, или е TTL съвместими Input? Колко волта е? обичайно и ако ECL IC supplyd с +3 V3 или 5V, отколкото = PECL сравняване на логическо ниво (VBB) при максимална около 1,9 V (Vcc VBB, 3с/у3-1V35), ако hase PECL в системата, е supplyed (lvpecl на дефиниция) с 3 v3 или не Също така, това, което имате нужда, е не повече, като за сравнение при + VBB препратки, в случай Concret? между 1355 и 2075mV, практически до средата, Приставка ви каже. Сравнете АД за 1,75 V и е съединение в extrems функциониране твърде, но имате нужда от добър Uref! Другата възможност е onlya SO8 IC (NB100ELT23L) като преобразовател на ниво За да се прилага и работи до 160MHz, вижте Приставка ... :) К.

Благодаря за отговора! Идеята на Дик е добър, но броят на компонента е почти същото като мина плюс за забавяне на часовника, имам нужда от дълга следа в моя ПХБ или Delayer и това означава, че изисква много място. Karesz, ако можете да прочетете по-внимателно ми описание, аз не ще хранят LVPECL сигнал директно към PIC, че няма да работи, както ви предложи. Моят колега предложи алтернатива, с помощта на BJT: свързване на база на BJT PNP сигнал LVPECL, източник на VDD напрежение през резистор и източване на кондензатор. По този начин BJT да се държат като квадратни вълна генератор за ток. Оразмеряване на R и CI да създадете напрежение рампа на кондензатор и с помощта на ADC или сравнителната на PIC мога да се провери дали определен праг, е преминала. След като се пресича Vt мога да изпълнявам C чрез друг болт на PIC и диод. Опитах се да симулира верига с VDD = 3V, R = 1k и часовник сигнал между 1.6V и 2,4 V. Ако сложа резистор на канализацията всичко работи добре, но с един кондензатор не мога да получа рампа напрежение! Някаква идея? Приятен ден :)

@ Gianbo85 BJT E, B и C, но аз ще имам резистор основа и така нататък ... Наистина, трябва да се включи Текущи генератор изгради. К.

@ Karesz. Как съм могъл да каже, че една BJT има изтичане и източник? :-S ehehe ... Благодаря за корекцията. Харесва ми идеята на генератор на ток, но не мога да го да работи, поне на моя SPICE симулатор. Аз съм съвсем сигурен, аз не се нуждаят от резистор база, тъй като настоящата е фиксиран чрез емитер резистор и напрежението база. Проблемът е, когато аз суап резистора на колектора с кондензатор. Вместо да се напрежение рампа получавам повече или по-малко постоянно напрежение. Какво не е наред с моята конфигурация? Очевидно е, че ако някой може да предложи най-лесният начин за изпълнение на моя часовник детектор ... идеи са добре дошли! Джанлука

Здравейте Джанлука, Вие може да се зареди / превключване от PECL изход над сериен Шотки (катод от ECL) сериен резистор-кондензатор между Vcc & GND_ C е GND & т.е. 1 .. 2K Vcc ... Общата точка на катод / R & C е изход. Разреждане трябва да бъде възможно с включен паралелно резистор на CK

Ами, ето аз скицирани в течение на няколко минути, че изглежда да работи. Много ниско активни, а пасивите ще бъде малко пълничък, ако интегриран (още повече, че, по-ниско искате минимум откриване Честотен да бъде).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back