Как да се изгради отрицателен резистор??

A

Alles Gute

Guest
В аналогов филтър дизайн. Понякога имаме нужда от отрицателен резистор. Тогава как да се изгради nagative резистор? Използвайте обратна връзка? как?

Hi Alles, можете да използвате Отрицателни Inmitance Converter (NIC). Потърсете в мрежата теория литература. Той е активен устройство с един операционен усилвател и 2 резистора, който преобразува импеданс Z (не е задължително резистивен) в-к * Z. Той използва обратна връзка, разбира се. Поздрави Z (с NIC, стана-Z, ха ...)

Мисля, че ако ф реализира филтър в режим SC SC обръщане свързани верига, която действа като negtive ВЕИ трябва да се използва

Не знаех, че може да се изгради отрицателен резистентност с MOSFET транзистори. вероятно този най-добрият отговор. - Това е, което аз имам: Обикновено, по моя начин е да имат OpAmp, с обръщане възел, свързан към изхода възел на OpAmp (обратна връзка съпротивление R3) и токов вход (вВ) и обръщане възел е свързан с възел на изхода на OpAmp чрез резистор R2 и на земята чрез R1 резистор. Изходът е дадено от: Vout = R3 * R1 * Iin/R2. Vout е между обръщане възел и земята.

Какво srivatsan описани NIC. За всяко Z1 в мястото на R1: Цин =- (R3/R2) * Z1-Z

добре, тъй като въпросът е за отрицателен резистор мисля, кръстосано свързани мос чифт е достатъчно прост.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back