Как да се изгради един усилвател ВН: Uout = 0 ... 150V, 10mA?

T

tomeeh

Guest
Привет.

Дали някой има някаква идея, как да се изгради един усилвател за piezoceramics?Трябва да са 150V на продукция, макс изходен ток <10 mA, SR> 1V/ľs.Напрежението принос ще бъде в 0 ... 5V диапазон, така че имам нужда от печалба G = 30.
Проблемът е, че не знам как да проектирате на етап производство.Най-вероятно там ще бъде ниско напрежение IC усилвател, както и някои транзистори, свързани с високо напрежение (ва 160V).Може ли всеки да направи скица на нея, или да даде интересна връзка?

Като пример тук е понятието 230 /-230V "OPAMP" ..
http://www.edn.com/contents/images/42601di.pdf
В проекта, който може да намали захранващо напрежение (и) и използват по-малко мощни транзистори ..

С уважение,
IanP

Благодаря ви IanP.
Веригата ви предлага, е малко сложно, но това се дължи на високата си ефективност, а именно:
1.High Voltage (ą230V = 460Vpp)
2.Висока скорост (4100V/ľs)
3.Относително висок изходен ток (53 mA)

Моят заявлението не се нуждаят от толкова висока производителност; Искам да кажа:
1.Напрежение: 150Vpp
2.Скорост: 10V/ľs; BW: 5 ... 10kHz
3.Current: 10mA

The Circuit propsed ви е доста сложно, Опасявам се, че ще скъпо и / или не е лесно да се направи за работа (имам никакъв опит в усилватели ВН).

Но аз съм сигурен, че трябва да има по-лесен верига срещата ми изисквания.Чух, че може да се използва ВН видео усилвател, взети от телевизия - това се очаква да се състои от 2 транзистори NPN.Някой знае ли как cricuit изглежда?

Предполагам, че имате в предвид, усилватели продукция RGB cascode (виж картинката по-долу) ..

Ако имате нужда от стабилна и линейни 0-150V усилвател ти трябва наистина да обмисли opamp в "тласък" конфигурация, и по-долу е друг - този път много simplifed - версия на усилвател ВН ..

С уважение,
IanP
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Е, в момента съм по-заинтересовани от второто решение, въпреки че тя може да се окаже, че не е достатъчно точен.IanP, отново Thaks за помощта, както и малки въпрос, може да ти слагам тук втория усилвател в по-добро качество, така че имената на транзистори, стойностите на пасивен компонент се вижда?Ако нямате време да я тури, просто дава някаква връзка с това, или други подобни схеми.
По отношение на първия схематични - бяха мога да намеря ценности / вида на използваните компоненти?
Благодаря Ви предварително.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back