Как да разбера дали има maxed ми LNA ефективност???

D

dinesh8

Guest
Здравейте всички,

Аз съм най Newbie RF дизайн.В момента
съм правиш приемник дизайн @ 900MHz
Как да разбера дали имам maxed ми LNA постиженията по отношение на печалба?
Знам, че има баланс между НУ, печалба и IP3 ефективност.
Аз съм с BFS505 от Philips с гума на 17 db, с 50ohm съвпадение на входа и на изхода Аз съм постигане кажеш 14B спечелят.Имам предубедени към 5 mA Ic.
Вероятно tomuch информация, но би оценила, ако някой може да обясни само грубо
как да се определи, когато LNA способността intermsof печалба е maxed навън?

Кои инструмент, който използвате по отношение на симулиране вашите RF дизайн?
Ако вие използвате реклами, има оптимизация опция / инструмент ползва, където можете да кажете на симулатора, че бихте искали да оптимизирате печалба за такива и такива, като ниско ограничение на други фактори, като шум фактор.

в LNA дизайн, дизайн на основните търговски разстояние е между постижими Шум цифрата един вход и пуснати върне загуба и разбира се на печалба.Generall приноса съвпадение раздел е предназначен за най-добър НУ-скоро, отколкото конюгат мач за максимална мощност трансфер оттам приноса RL и печалба ще бъде по-малка от стойностите, постигнати по друг начин.Сега ще трябва да реши какво да бъде НУ и поддържането на тази стойност НУ колко печалба може да се obatained от веригата.Ю. да обмислите източник дегенерация да подобри приноса RL а също и на печалба, дори без да се излага на НУ.Друг фактор, за да се разгледа устойчивостта на усилвателя и ограничения на получат по-голямата част от времето.Можете да получите 16-17 db печалба от веригата, но на това условията за работа на усилвателя може да се превърне potetially нестабилна, ако стабилността анализ не се счита.
По-добре да се използват реклами и използване начинаещи предлага в примера да направи задълбочен анализ, преди да вземе решение за проектиране ценности.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back