Как да проектират малък хистерезис Шмитер тригонометрия

A

andy2000a

Guest
Аз използва CMOS Circuit Design & оформление & симулация
уравнението има хистерезис Шмитер ..

но ми проект е малък обхват VH VL = 3,55 = 3,45

и да използвам hspice SIM намерите имат големи differnec на моята схема

theoritically, на hystersis линия се определя от Ш / Д от транзистори и могат да бъдат изчислени, но малка нужда U линия е много малък и мисля, че ще бъде процес зависи!

U може би трябва да се промени структурата на вашата система, или идеята зад него!

НАЙ-ДОБРИТЕ!

но в единична мощност дизайн OPA
ако си дизайн диапазон е вх Вл = 2,55 = 2,45 ..

OPA резистор на положителна обратна връзка имат големи дажба ..
Аз не мисля, OPA positiove обратна връзка е добра архитектура ..
и schemitter е лошо архитектура ..

имате някакви добри architerure за hystersis схема?

Шмит целевите нива ще варира dependend на властта, тъй като на обратна връзка, предоставена от OPA или друг изход IC - което е пряко depndent на Vcc.
Най-добре е да направи стабилна власт или пуснати ценерови диод с резистор на otuput OPA и след това да използвате тази фиксирана мощност да се свържете Schmitt резистор обратна връзка.

В допълнение можете да зададете точка откриване задейства самостоятелно - 2 диоди и резистори 2 обратна връзка ще бъдат необходими.

или можете да използвате 2 сравнение (по един на праг) и декодиране на логиката, но шума принос може да се окаже проблем - capsitors ще са необходими преходни, но времето ще бъде намалена.

ценерови диоди не може да се използва при проектирането CMOS ..
и аз намирам Основният проблем е моята схема действа като възстановите power_on откривам ..
Шмит и стегнат може да работи добре, ако Vcc е "доза"
но ми схема са Vcc рампата до ..

Аз също да използвате 1 Comp но хистерезис волта 100mV е твърде малък.Мисля, че
може би аз трябва 2 сравнителен за работа ..

или някой може да даде power_on_reset схема с хистерезис верига за препращане ..

Ако просто прилагат Шмитер издокаран в Power-On-Reset схема: Защо ви трябва да създадете толкова малък хистерезис гама 100mV?
Мисля, че 40% от захранващото напрежение е ОК.

съжалявам ..
Аз съм дизайнер ..не определят Spec...
Аз също мисля, не е необходимо толкова малка
но не определят спецификации от мен ..

по пътя ..има кой да проектирате компаратор с хистерезис?
Може би това сравнение може да срещнах специ ..

можете да използвате един сравнителен тип с хистерезис (използване положителна обратна връзка). можете да
коригиране на Ш / Д съотношение да получите хистерезис се нуждаете.
можете да намерите в сравнение структура всяка книга, която въведе продукт и opamp.hope това ви помогне!

може би почистване interstep ви симулира списъка е голям

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back