Как да получите SMS чрез Bluetooth?

R

Rooftop

Guest
Здравейте всички ....Искам да направя един проект.Основната идея е да изпратя моите клетки phone'sms към компютър посредством Bluetooth.Моят мобилен телефон е Sony Ericsson S700, знам, че някои от в командния но аз се чудя, ако мога да го използвам чрез Bluetooth.Смятам да използвате Bluetooth Dongle (USB) за свързване към компютър.
Сега може някой да ми помогне как да:
1.достъп до моя компютър Bluetooth (чрез Dongle)
2.как да вляза в моята SMS мобилен телефон чрез Bluetooth

Всяка помощ и коментар наистина apreciated.
Благодаря за вашето внимание.

здрасти
Аз не съм сигурен, но мисля, че е невъзможно да изпращат SMS през Bluetooth.

Здравейте Rooftop,

Имам един и същ проект също използвам HP лаптоп (nx6120) с Bluetooth (вградени) и K600i Сони Ериксон, но аз не го направи.Четох някои референтни и е установено, че Bluetooth в моя лаптоп не разполагат с Bluetooth сериен способности.Тази употреба възможност да изпращат команда от компютър към мобилен телефон.Четох, че някои Bluetooth USB Dongle имат тази възможност да изпращат команда.Имам нужда да купуват приставката БТ за моя проект SMS чрез Bluetooth.Знам, че има много начини да знаете за БТ "АД.
Прикрепете е някаква отправна точка за БТ "АД.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Мисля, че ф трябва да се провери на място bluetooth.org ....Аз им док.те са посочени всички алгоритми ....един от моите старши беше по този проект ...той използва друга книга от сух мобилни телефони от хакерство, че приятелю ...everythin но заяви, че в книгата е копиран от мрежата ...

Мисля, че това е възможно.
U да програмирате телефона с BREW, J2ME или Symbian (Ако това е Symbian телефон)
Ако тя е Symbian телефон има API за Bluetooth комитет.U Какво трябва да направите, е ф просто трябва да използва това API в Ур програма.

VC с прозорци и С в Линукс подкрепя Bluetooth.Не може да има API също.
Но проблемът е съвместима с Bluetooth модул трябва да бъде там.

Ако можем да прехвърляте файлове между мобилен и компютър, защо арго бъде възможно да се изпрати SMS.

Rooftop написа:

1.
достъп до моя компютър Bluetooth (чрез Dongle)

Здравейте момчета,

АЗ управлявам към съобщават Моят HP nx6120 БТ "АД и Sony Ericson K608i съм щастлива с него и можете да изпращате SMS през HyperTerminal.Какво направих, аз БТ изтеглите най-новия драйвер от HP.Аз "НА" ми Blutooth (лаптоп и K608i), инсталирам най-новия фърмуер (шофьор), след това по време на инсталационния процес, видях, че той открива, конфигуриране, и да поставят себе си на пристанището Комуникация ".Durig процесът го разпознава също Human Interface Device (HID) за БТ Media Player, настолни и представяне БТ дистанционно управление.HID е невероятно и може дори да използвате телефона си като дистанционно мишката БТ.С цел да се предава или достъп до сериен порт БТ имате ли сдвояване първото прилагане на бързо свързване (вж. прикачите снимката).Моля да се информирам, че разбрах, ако БТ серийния порт не извършва дейност за период от време, тя автоматично ще прекъсне, база на опита на 10 минути.

Но аз имам безпокойство (аз нужда да се копае дълбоко) как да получите / прочетете SMS съобщения от паметта на телефона?Какво искам да кажа е команда АТ.Да някой има подробна команда в това как да се използва?(AT команди за манекени).Мога само да вляза / четат SMS съобщения в картата, като се използва HyperTerminal.Всяка идея моля споделете ...
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back