Как да получават данни едновременно на RF модул от множество предаватели?

A

aandavan

Guest
В проекта Ейми Аз съм с един модул RF (433.92MHz Tx и Rx). Аз трябва да непрекъснато получаване на данни от различни предавател (същата честота) в даден момент. Възможно ли е да получават данни simulatneously от няколко предавателя. Аз не съм в състояние да получава данни от повече от един предавател. Помогнете ми моля .....

Трябва да се разделят на сигнали. За проста система RF може да се Frequency Division (FD) или разделяне време (ТД). По-сложните случаи може да включва фаза синхронизация, разделяне код или различни комбинации на промените сигнал параметри.

За изпитване цел и са използвали два предавател и един приемник. Но аз не съм в състояние да получава данни от двата предавателя.

Вашият случай изисква многоканално радио връзка. Може да можете да добавите допълнителен приемник (а), за да получат различни сигнали едновременно на същата честота, но в такъв случай ще имате проблем съжителство, когато предаватели създава взаимни смущения. RF система дизайн с радио бюджет връзки трябва да се направи внимателно в този случай. Ако предаватели са разделени и се намира под различни azimuts, насочени антени може да помогне.

Да ф някакви спецификация за мулти канал RF предаватели и приемници. Ако имате моля да ми изпратите

Предлагам ви да се приложат някои кодиране на вашия предаватели, (напр. първите 5-бита са идентификационните кодове) за идентифициране на входящите сигнали дали идва от това, което предавателя или канал (мултиплексиране е от решаващо значение) в противен случай може да предавател опит улавяне ефект

Аз потвърди, че във вашия случай, не сте в състояние да получава данни от повече от един предавател. Защото това ще бъде ограничено един на друг.

Най-лесният нещо да направя, като посочените по-горе, е да мултиплекс време разделение на предаватели. Има много начини да го направя, но един от начините е да слушаме за почивка, а след това предава на другите. Приемащата системи са програмирани да млъкне, когато чуят един друг предава. В старите дни, имаше знак пръстен протоколи, разработени за такова нещо, например.

HI the_risk_master, може и да ми помогне чрез осигуряване на някои примерен код. Опитах се чрез промяна на адреса на два предавателя и аз имам данни, предавани, но проблемът е, че получили данните само от един предавател. Помогнете ми моля ..

Посъветвайте се с вас и това, какво модулация техника използвате?

AM е трудно за вашия случай. но мога да предлагам моето минало проекта: AM-FM (двойна модулация) предавател, ще трябва друг demod за приемник Ние ще използваме FM мод за данни да се предават и получават АМ ще носи ID кодове за предавателите (Знам, че не е практично, и е скъпо да се направи това, но това е само един от моите най-странните експерименти в RF) на приемника трябва да Demux получените сигнали имам идея все пак? Аз ще ви изпратим някои от моите схеми, ако не го получи

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back