Как да пишем на монитора AHB?

T

Thomson

Guest
Здравейте, Въпреки, че съм използвал PCI монитора преди (написана от Phoenix), и аз сте търсили в интернет за дълго време, аз съм все още твърде объркани за това как да пиша с квалифицирано Монитор AHB да бъдат вградени в сегашната система SoC базирани на автобус AHB. Първо съм малко опит от използването на OVL (OpenVErilog библиотека) и от използването на systemVerilog да изпълнява твърдения писане, това е наистина трудно за мен да си свършат работата от нулата. В момента съм изброени всички възможни функции, които в автобуса AHB ще срещне в рамките на прилагането, които включват AHB Master / Slave и така нататък, но до каква степен тези функции трябва да бъде постигната чрез използването Verilog или SystemVerilog по-добре да съответстват на прилагането на SoC е? Наистина имам нужда от съветите за прилагане на такова наблюдение, ако сте го провели преди! Благодаря предварително! Thomson

какво проверка език смятате да използвате? whould ви explane ваш избор?

[Цитат = LDM] какво проверка език смятате да използвате? whould ви explane ваш избор? [/ цитат] На първо място, бих планира да го напиша в SystemVerilog, но там не са толкова много инструменти, които да го поддържат добре. Така че, след някои сложни съображения, бих искал да изпълни съдия в Verilog. Това е добре, че вие ще ми кажете някои общи съвети за прилагането на тази политика wheterh да използвате Verilog или SystemVerilog. Ако сте използвали SystemVerilog за реализиране на съдия, след което подобни преживявания са еднакво важни за мен:. D Благодаря предварително Thomson

Здравейте, Първо наистина благодаря за вашата помощ всеки, който ми помага по тази тема! Сега сме постигнали една версия на този монитор, който се използва за наблюдение на AHB отклонение автобус протокол и на нарушените поведението на AHB съдия. Въпреки че е далеч от съвършенство за което точка, включително на код ефективност и пълнота функционалност (това е наистина трудно и може да бъде невъзможно да се съдържат всички потенциални нарушения, които могат да настъпят в автобуса AHB: D). в момента съм проверени този монитор с всички изброени характеристики от обсъждането на моята група. Добре! Ако някой с добър опит, това е една възможност да обсъди това с Вас! Thomson

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back