Как да определите дължината на канала?

P

pugongying

Guest
Кажете, ако искате да проектирате ОП усилвател с tsmc0.18um процес, как мога да определя дължината на канала за всеки MOSFET дължини в дискретни стойности? Каква е общ принцип при определяне на дължината на канала? Благодаря предварително

Мисля, че дължината на стъпката се определя от процеса мрежа, 0.005 хм за 0.18 хм технология. Така да се каже, канал дължини са: 0.18 хм, 0.18um + 0.005um 0.18um + 2 * 0.005 хм .. и т.н.

В стабилен процес като процес 0,18 U ф могат да имат идеално всеки канал дължина, както и сега е ден λ базирани на правила, които не са последвани в аналогов design.But, когато ф оформление ф трябва да се провери какво е минимална резолюция на лещите на леярната могат да са за проектиране на изпълнението на оформлението в silicon.And обикновено е в диапазона от 0,005 ф т.е. 50nm.

Вашият леярски ви казва minimun Шанел продължителност за вашите транзистори, 50nm процес във вашите! Обикновено дължината minimun с цел постигане на най-високите frecuency ако сте проектиране порти!! Но, ако имате нужда от повече ток шофиране в си схема, имате нужда от увеличаване на дължината и ширината на транзистор канал!! Поздрави!!

"Тъй като сега е ден λ базирани на правила не се спазват в аналогов дизайн" Дали това се дължи на кратко канал дължина ефект? Знам, усилването на усилвател е пропорционално, свързани с дължината на канала, така че ако искате да получите по-висока печалба, а след това като избор, можете да изберете по-голям дължина канал. [/ Списък]

основно в аналогов дизайн канал дължини са избрали да бъдат atelast 2 до 3 пъти на минималните дължини канал, предвидени от Ур процес. това се използва, като правило палец и направи, за да държи в шах канал дължина модулация.

Вашият frequencu OPAMp ще бъде от критично значение при избора на дължина за въвеждане чифт. Assue искате opamp да има UGB на 800MHz, ще отидат за минимална L Ако висока честота не е това, което искате след това, най-доброто би било да има характеристика на трансфер за varing L ", от какво L нататък% увеличение на RDS малки използване, че L за проектиране.

Това зависи от вашето спец. подбор на L трябва да бъде търговия в печалбата, трафик и шум.

[Цитат = Материал] Това зависи от вашето спец. подбор на L трябва да бъде търговия в печалбата, трафик и шум. [/ Цитат] Hi Материал, как да се отрази L шум? искаш да кажеш по-голям W / L предизвика голям шум. по този начин се опитват да използват минути. L да присъстват мин. шум съм прав

[Цитат = davidwong] [цитат = Материал] Това зависи от вашата спец. подбор на L трябва да бъде търговска печалба, трафик и шум. [/ Цитат] Здравей, Материал, как L влияе шум? искаш да кажеш по-голям W / L предизвика голям шум. по този начин се опитват да използват минути. L да присъстват мин. шум съм право [/ цитат] Предполагам, че за 1 / е шум на транзистора, L стойност ще се отрази на шум.

inversly хай 1 / F трептене шум, засегнати от двете WL ъгъл честота на трептене е пропорционална на * L W, така се увеличава, така ще намали трептене ъгъл в MOS устройство, че "това, което мисля." може тази помощ "

когато 0,18 процес се използва FAB аналогова верига, канал с дължина не е commendatory да използвате дребосък канал дължина, дребосък е използвана за цифрова. за да получите високо верига изпълнение, голямата дължина на канала може да бъдат използвани, в противен случай е налице баланс между област с изпълнение.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back