Как да обърнете голямо разпръснати матрици?

H

hamidrezakarami

Guest
Здравейте всички, аз имам голяма матрица (7000 X 7000) е рядка матрица. Искам да обърнете 1000 пъти, но това отнема време. аз знам какво да направя, моля да ми помогне.

се опитват да използват симулационни програми като Matlab

Здравейте aersoy аз използвам MATLAB сега, но мога да използвам Fortran90 или 95.

Съжалявам, че не знам подробности за обработка голяма матрица в Matlab Чувал съм, че той може да бъде решен чрез MATLAB преди аз просто исках да ти дам една идея, за да разследва Иска ми се да ви помогне

имате ли някаква идея за моя проблем от друг компилатор, като Fortran?

матрица (7000 x 7000) и обратния 1000 пъти!!! това, което е физически проблем зад всичко това? не мога да си представя ... аз мисля, разредени матрици се съхраняват само тези позиции, е ф се опитват да се възползват от нея?

Какво приложение изисква тази трудна задача? Освен това, се опита да използва Matlab и мярка за колко време е необходимо за получаване на обратна 1 път? :) Ако не си твърде лошо, тогава може да се продължи напред. Въпреки това, може също да искате да се консултирате с Числени рецепти или дори Matlab алгоритми за разредени техники матрични инверсии, че може да дойде по-удобно за намаляване на сложността. cedance.

Здравейте Freinds имам нужда за решаване на нелинейни уравнения матрица в честотната област по метода на Нютон. Матрицата на Якоби в моя проблем е 7000 X 7000. Това е рядка и блок диагонал, но трябва да обърнете. Благодаря.

Мисля, Matlab код вероятно използва рядка матрица и техники, които ще намерите в "Числени Рецепти" книги. Така че аз не съм сигурен, ще получат по-добра точност, в самото изчисление от писането на своя собствена програма. Сигурен съм, че ще има някои режийни разноски при това изчисление чрез провеждане на Matlab, вместо да вървят своя собствена програма от командния ред, например. Бих предложил, че се опитвате Matlab, или дори Linux Октав клонинг и да видим какво наистина е времето изчисляване. С най-добри пожелания, v_c

скъпи Freinds, имате ли други идеи за решаване на нелинейни уравнения на матрици? благодаря.

Много мощна техника "конюгат Метод Gradient" използва в differenet области на науката, в областта на електромагнетизма се използва в продължение на много години и пълна книга, написана На Моментът метод с използване на CGM (Тъпан К. Саркар) от начина, 7000 * 7000 матрица не е толкова голям в практически приложения. на науката (най-вероятно в EM!)

аз просто изчислява Айген вектори за + 7000 кв.м. матрица в MATLAB. (Не е точно същата като инверсия, но близо). отне около 25 минути на фондовата x300 ThinkPad (Vista 32-битов)

Страхотно ръководство, което ще бъде полезен ресурс за people.Have тази лепкава. и ви благодаря за големите посоки! Аз обаче имам няколко въпроси. [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Мнение добавя в 11:23 ---------- Предишна публикация е в 11:22 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Хубаво е да се види, че информацията, наистина искал да споделя това, тази база данни наистина помага, Благодаря за информацията. [URL = http://www.flashpapers.com] за курсова работа по избор [/URL]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back