Как да настроите EMA щифт в Artisan памет компилатор?

Z

zic

Guest
[Цвят = син] [размер = 6] Здравейте всички. Сега имам един проблем. Това е, аз съм с Artisan памет компилатор за генериране на някои спомени. Забелязал съм, че има една игла наречена "ЕМА", което означава Екстра марж за приспособяване. В моя дизайн, как да настроя този ПИН? Благодаря много! [/ Големина] [/ цветен]

В спомените си, преди да вземе изхода щифтове за външния свят. ще има серия от забавяне буфери добавен в пътя. по този начин на изходния сигнал достигне външния свят след като става чрез серия от забавяне буфери. Ако докоснете сигнал преди тези забавяне буфери, времето си номера ще бъдат по-добре. че е EMA [000]. понякога работи в ЕМА [000] Ур верига може да се провали, но отлагането на изхода (намаляване на честотата на работа) може да Ур схема за работа. В такъв случай ние използваме подходящи EMA номер. Вместо да се хвърлят на чип, тъй като на паметта недостатъчност (не бала да отговори на високите Честотен), можете да използвате повторно чип, като го извикате го бавно Честотен (не чрез коригиране EMA щифтове) Това е просто като добавянето на повече песимизъм, особено за защита на отново On-Chip промени, измененията в процеса и други пространствени вариации, които се случват в силиций. много подобен на добавянето на песимизъм 2-3% за настройка и задръжте numbers.so дори и след най-лошия случай забавяне във всички тези вариации в силиций, все още памет ще се срещне с времето.

[Цвят = син] [размер = 6] Hi Nav, Благодаря много за Вашия отговор! Имам провери генерирани. ИЪ файл и. V Verilog файла модел, и открих, че EMA сигнали нямат ефект върху функцията на паметта, или с други думи, няма верига може да шофирате. Единственото нещо, което по EMA е, че тя контролира забавянето между СК -> В. В допълнение, аз пиша просто testbench да се провери модели. при различни EMA ценности, забавяне CK -> Q е 1ns през цялото време. Така че, по мое мнение, на EMA щифтове са полезни само за фазата на проектиране. Това е, ако изберете по-голям EMA стойност, тогава по-марж се дава на паметта и след това ние трябва да ограничават повече до другата част на чип, за да отговарят на изискването на времето. След като чип е изработен на EMA щифтове може да вратовръзка и да е стойност, защото няма верига от EMA щифтове, което означава, че те не могат да повлияят на чип повече. Дали моят разбират нали? Поздрави! [/ Големина] [/ цветен]

Или да ги програмируеми, като ги свърже с ЗИ, или да ги оставят до най-високата стойност можете да затворите с времето заедно с други песимизъм. Те се използват за настройка на дизайна като получите обратно силиций за добив цели. Минахме през това с EMA щифтове обвързани с всички 0, защото ние не знаехме по-добре. Излишно е да казваме EMA щифтове са програмируеми, но са изложени на най-високите EMA настройка можем да затворим времето в. Дълга история прави кратко, един бъг в памет дизайн заедно с EMA = 0 цепка нашите гърла.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back