Как да настроите пристанището около 6 цел fractal антена в CST MWS

N

no4baseman

Guest
Първо, аз се изработи 6 цел fractal антена, 100 мм * 100 мм за размера, с помощта на CST MWS, и аз искам да знам как да настроите waveguide пристанището на антената.

На второ място, според някои документи, ехтящ честота от 6 За fractal антената трябва да бъде 100MHz, но се нуждаят от много време, за да се симулира, така че искам да видя резултата и в същото време се опитват да спаси най-добрия ми време, така че Надявам се да знам дали използвате CST MWS да симулирате е здрава метод.Ако не, бихте ли искали да кажете на мен, което е по-добър софтуер за симулиране 6 за fractal антена?

Бих Оценявам помощта ви.Благодаря!

картината на антената: http://images.elektroda.net/45_1164978942.JPG

Здрасти,

MWS трябва да бъде добре за този вид неща ...Въпросът е само, ако TD Solver е най-добрият избор.Моделът е geoemetrical комплекс.Това със сигурност е "Про" за TD Solver.От друга страна, на сигнала линия (на fractal антената) е доста дълъг и сигнала Run време на resonante behaivior може да доведе до по-дълго време сигнал.Това може да е "Про" за FD Solver.

Да не се опитате да използвате FD TET solver за това?Колко TETs прави този пример има в този случай?Може би вие можете да публикувате вашите дизайн тук (Мод или SAT geoemetry) и ние имаме опит с различни solvers?

F.

Здравей no4baseman,

Мисля, че за такива фракталите (това е хилбертова fractal като си спомням), там е силен свързване между съседните слотове.Това вероятно ще доведе до много дълго време, ако симулация време домейн solver бе използван.Съгласен съм с RFSimulator, че честотата на домейн solver ще е най-подходящ разтвор.

Също така, тъй като това е планарни структура, може би искате да обмислите използване Zeland IE3D.То може да бъде много полезен за тези структури, ако ви хранене могат да бъдат моделирани в него.(вие не се изясни фуражи в чертеж)

с уважение,
Адел

Здравейте, първо, благодаря ви за съвет.

Всъщност, аз само използването TD solver да симулира антената, и като резултат, да се запишете час и намаляване на complecation, някои предупреждения случи (снимка 1).Сега, в зависимост от вашите съвети, първо, искам да използват FD solver в CST MWS (в края на краищата, аз съм запознат с MWS); на второ място, днес аз настанявам Zeland IE3D, и опитайте нов начин да симулират.

Благодарим ви за вашата помощ отново!
с уважение
no4baseman

Снимка 1: http://images.elektroda.net/35_1165034853.JPG

!

Здравей no4baseman!Ако искате да симулира една monopole fractal антена и може да спести до фактор на половина,
от време на симулация.
В този случай ще трябва да bulid основание и след това да го изпълним с РГ пристанището на придумвам порт (които имат електронна област границите на външния coductor на убеждавам, които се сливат с GND плоскост).

На второ място, вие ще получите само половината самолет резултат (половината какъв GND прави E-област и H-област, за да бъде нула) от далечния подадена модел.

Успех!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back