Как да напишем десетични числа в VHDL?

N

NoHa111

Guest
[Размер = 6] Здравейте всички, аз чувствам, че е много глупав въпрос, но това е първият ми процес, който да напише VHDL код, така че моля да ми помогне как мога да пиша десетични числа в VHDL? Т.е. 1,2, когато аз го пише в двоичен вид VHDL не може да разбере, че всяка помощ за размер ???[/]

Здравейте! Можете да използвате два регистъра - един за десетичната част на брой други за цялата част

[Цитат = master.ro] Здрасти! Вие може да използва две регистри: - един за на десетичната част на броя - другата на цяло число част [/ цитат] [размер = 6] благодарение на един много за вашия отговор всъщност аз ще обясня моята код проект: филтър се доставя от него е frquency нули и полюси от краен държавна машина стойностите на тези полюси и нули са в знак след десетичната запетая, така че аз Дон знам как да изразя от тип пристанище на държавната машина нито входен порт за филтъра, че е защо не можем да си представим как отговорът ви може да се прилага и благодаря отново моля всички, че е спешно PLZ heeeeeelp [/ размер]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back