Как да намерите LAMBDA на MOSFET

S

satyakumar

Guest
Здравейте всички, Може ли някой тялото ми помогне в намирането на LAMBDA MOSFET от W, L, Id (VGS-VT) Благодарение на всички пожелания satyakumar

Здравейте! Lamda параметър е процес и не е параметър за всеки дизайн, че ф са споменати. За процес параметър се чувствам ф трябва да се даде поглед към процесите на полупроводници, и ръководство BSIM, ще бъде споменато, как се изчислява Lamda.

В BSIM не прави формула за ламбда да съществуват, защото depnds на много различни параметри. но за ръката си изчисления може да симулира прост CKT (CS) и след това от изходната paramters на подправка направи сближаване за ламбда: Id = K / 2 * (VGS-VT) ^ 2 * (1 + ламбда * VDS)

Lamda не се определя стойност за транзистора. Той е различен за различните преднапрежение и различен модел на транзистор. можете да го намерите чрез теглене на Id-VdS крива и да намерите градиент на специфичните преднапрежение искате кривата. Наклонът е Lamda стойност. това е, че това, което знам.

Lambda варира в зависимост от процес, устройство параметри и повече. simualte прост БНТ Id, VdS Чар и разширяване на линия - ос на VdS, то съкращения дава ф 1/Lamda. Или ако са GDS на Ур БНТ, след това Lamda = GDS / Id Забележка, че различни за разл. стойности на Id също

Както е известно, λ е фиксирана за даде стойност на W / L, VGS, VdS. Така, за даден транзистор, да определи всички тези за MOS да работят в района на насищане и пуснете DC симулация работна точка. Погледни в стойностите на RDS на MOS и документи за самоличност гърло ". Изчислете λ използва следната зависимост: λ = 1 / (RDS * IDS) Надявам се това да помогне! :)

[Цитат = satyakumar] Здравейте всички, Може ли някой орган, който да ми помогне в намирането на LAMBDA MOSFET от W, L, Id (VGS-VT) Благодарение на всички пожелания, satyakumar [/ цитат] приложени някои док относно процедурата за извличане на ламбда

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back