Как да намалим властта в края на обратно поток?

B

blueant

Guest
Аз съм обратно края на инженер. Всеки може да ми каже как да се намали властта в края на обратно поток? И някои инструменти? Благодаря.

Аз не знам много за инструмент перспектива, но това, неотдавна, ние имаме концепция, наречена властта стробирането много, сходни с тези на часовник стробирането. концепции, наречени мулти-Vdd и мулти-ВТ се използват също и за намаляване на консумацията на енергия. За да получите по-добра идея, прочетете на ниски методологии захранващ дизайн "от Jan rabaey.

Благодаря ви sree205. Но на часовниковата стробирането и мулти-ВТ трябва да бъде направено от инж. предния край, какво да обратно края на дизайнер? В допълнение, не намерих книгата, моля да ми помогне, благодаря

Вие сте прав и по двата показателя. И двата часовника стробирането и Vt размяна обикновено са най-малко се е подобрило през задния край (след синтез). В действителност, повечето компании правят на Vt суапове за оформление на мнение netlists, тъй като времето е по-точен. Освен това, обратно края дизайнерите могат да се опитват да маршрут сигнали, че принадлежат към бързо области часовника на метален слой с по-ниска капачка / UM на минимална ширина тел. Те могат да опитат на място от бързо превключване на сигнали с повече от минимално разстояние. Подобряване на flloor планове за намаляване на дългите маршрути.

Здравейте. това може да звучи глупаво, но може да ви описва обратно в края на потока и разликата с предния край поток, ако има такъв срок. благодаря

U може да направи много VDD, както и стробирането власт. U може също да използват електрически ключове, за да се намали консумацията на мощност.

Мисля, че мулти-Vdd трябва да използват библиотеки разлика в напреженията към синтеза, нали? Всеки може да ми каже как го правят detailly? Или intraduce някои документи. Благодаря.

Най-големите операции проблемни задния край и толкова ограничени от конструктивните ограничения и система благоволи, на практика намаляване на мощността не е възможно в гърба крайни операции. В оформлението, помия оформление може да се увеличи консумация на ток, но добро оформление не може да намали сила!!!!

За мулти-Vdd U може да използва различни библиотеки за синтез. Самото оформление е разделена на няколко области на напрежение. Когато една клетка от ниско напрежение сфера говори с клетка в високо напрежение домейн, тогава вие трябва да използвате нивото лостчета за това.

използвате компилатор власт може да помогне. Го използвате метода на часовник стробирането, но ще ви даде DFT проблем в същото време. Можете да се балансират.

Има много методи и технологии за намаляване на общото потребление на енергия на чип дизайн. Като цяло, общото потребление на енергия е сума от два компонента: 1. Статично консумация на електроенергия (в режим на готовност) Известно е, като изтичане власт. 2. Динамична мощност (активна мощност) 2.1 разреждане / зареждане на външна капачка. (SWCAP мощност) 2.2 Вътрешен власт.

електрически островите или swtiching, на домейн на власт .. часовник стробирането, мулти домейн напрежение. тези за научноизследователска няколко техники за проектиране на ниска мощност, но как R thry приложени??????? е предния край или на работни края ...? Мисля, че предната за синтез края ще hav различни библиотеки за всеки напрежение домейн .... поправи ме ако греша, благодарение Shiv

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back