Как да модел камшик антена с диелектричен цилиндър

T

tlzita

Guest
Се опитват да модел еднополюсен антена с диелектричен цилиндър около него, използвайки EZNEC 3,0. Аз не са били успешни. Може ли това да бъде направено? Има ли друга безплатна програма, която може да използва вместо? Също така, аз се чудех какъв вид от полиуретан, гума, аз трябва да получат за диелектрик, нормалната вид или антистатичен вид, че провежда електричество? Ще Ви бъда благодарен за някакви предложения по този дизайн.

Ако дебелината на диелектричната е малък в сравнение с дължина на вълната, не е нужно да го включите във вашия анализ. Това е особено вярно за обикновената гъвкав материал, който има ниска диелектрична константа.

Аз съм планиране за диаметър на цилиндъра да бъде около една осма с дължина на вълната и относителната permitivitty около 6. Целта на цилиндъра е да се съкрати дължината на вълната и да се намали дължината на монополизъм.

Здравейте, отидете на http://www.feko.co.za и да изтеглите версията за оценка. (Това би трябвало да работи, ако просто имам камшик и покритие). Програмата е много като NEC. Използвайте карта CO козината камшик антена с диелектричен материал. Се надявам, това помага. Element7k [цитат = tlzita] Аз съм планира да има диаметър на цилиндъра е около 1 осма с дължина на вълната и относителната permitivitty около 6. Целта на цилиндъра е да се съкрати дължината на вълната и да се намали дължината на монополизъм. [/ Цитат]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back