Как да модел аналогов вход за ADC в цифрова симулация

W

wy21century

Guest
Здрасти

Искам да модел ADC в Verilog и да го използвате в цифрова симулация.Моята цел е да се направи това поведение същия интерфейс като истински аналогов един и да я използват в цифровата среда SOC.Напиши някои testbench да тествате своята връзка.

Моят проблем е как да се модел на аналогов вход, тъй като тя е една малка широчина сигнал, как да направя модел на различно ниво напрежение и да го конвертирате в няколко бита цифров изход?
Може ли някой с този опит да ми помогне?

пич,
Тип закрепване Вашият signle "аналогово" някъде ще се преобразува в multibit стойност в своя дизайн.Нейната че multibit точка стойност, че ще трябва да се модел.
Бях направил това преди.Wot, което направих беше, аз написах всички стойности на напрежение / текущите стойности в текстов файл, като "поплавък / истински" ценности.Тогава аз написах simle модел на VHDL, които ще прочетат този текст файл, в размер, който е равен на пробата си честота, и след това се използва тази "истинска" тип стойност в моя проект.
Надявам се помага,
KR,
Ави
http://www.vlsiip.com

Добра идея!

Това е за VHDL.За съжаление, ние нямаме подобен начин в Verilog.Така че в момента аз правя използва PWM код, за да симулира аналогов вход.Ние всички знаем, че PWM код е в състояние да опише стойност ниво мулти чрез използване на различни импулса.Очевидно е, че съм написал на поведение, които могат да дешифрирам PWM, както добре.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back