Как да контролираме изходното напрежение на таймер 555?

A

ants

Guest
Възможно ли е да се контрол на изходното напрежение на таймер 555? Например, ако аз доставени 6V бих могъл да се 4V изход. Но какво би станало, ако аз исках с мощност от само 2V, как щях да направя това? Благодаря.

Здравейте, 555-изход е т. нар. "отворен колектор" тип, означава, имате резистор за да се свържете за действителната доставка на продукция. Изберете работно напрежение за него правилно своя продукция нужди пулс амплитуда ... На практика можете да смекчава изходен сигнал, или дори да изберете по-малки / по-ниски доставки за издърпайте нагоре, т.е. чрез 2.1V Zener между предлагане и резистор. К.

К., на изхода на таймер-555 не е OC .. Изходът от 555-те идва от силнотоков тотем-пинов етап .. Тя може да източника и мивка ток (≈ + /-200mA) .. Най-простият начин да се намали напрежението, е 2-резистор делител напрежение. Или можете да използвате потенциометър, свързан между изходен пин и GND (виж приложената снимка), или резистор, следвана от 2V ценерови диод, и така нататък .. IanP: D

Току-що го е направил, благодарение и двете, аз използвах потенциометър.

Здравей, О, Im съжалявам! Аз го промени с U / F конвертор ... Im ми се извини. К.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back