Как да конвертирате 3.3 V логика 5V логика

C

coblaze

Guest
Здравейте, имам микроконтролер, който трябва да работи на 3.3V. Но тогава аз имам друг чип, който няма да работят на 3.3V (работи на 5V). Какво да направя, ако ми микроконтролер изпраща сигнал към другите чип??

Просто използвайте CKT TRANSITOR, КАТО НАПРЕЖЕНИЕ последовател ИЛИ U МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ OPTO COUPLR ИЛИ ИМА МНОГО INVRTER R, НЕ INVERTER IC, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ ЗА ТАЗИ PURPUOSE ЗА ПРИМЕР 75LS244

проверете също IC charcteristics изход. Някои от тях са 5 волтова толерантни .. Тогава трябва само да дръпнете нагоре резистор

[Цитат = coblaze] Здравейте, имам микроконтролер, който трябва да работи на 3.3V. Но тогава аз имам друг чип, който няма да работят на 3.3V (работи на 5V). Какво мога да направя, ако ми микроконтролер изпраща сигнал към другите чип? [/ Цитат] можете да използвате NPN или PNP Audion, за да се постигне

Транзисторът разтвор е само добро, ако имате нужда да преведете 1 или 2 линии. Обикновено ще се нуждаят от две транзистори на ред (ако е на линия в двойна посока). Ако имате нужда от повече линии (например за LCD екран), тогава линия буфер IC е предпочитаното решение. Наздраве Slayer

[Цитат = coblaze] Здравейте, имам микроконтролер, който трябва да работи на 3.3V. Но тогава аз имам друг чип, който няма да работят на 3.3V (работи на 5V). Какво мога да направя, ако ми микроконтролер изпраща сигнал към другите чип? [/ Цитат] Можете да използвате LM1084 регулируем регулатор на напрежение, за да предоставят на 3.3VDC и 5VDC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back