Как да конвертирате синусова вълна с 100mV Vpp квадратна вълна с железопътен транспорт към железопътния транспорт?

T

turtlewang

Guest
Здравейте всички, искам да конвертирате сигнал часовник синусова вълна квадратна вълна часовник. Синусова вълна е часовник сигнал, генерирани от почти чип сигнал генератор. Това е честота е 2.5GHz, връх до връх стойност е 100mV. Искам да се изработи схема за конвертиране на този сигнал часовник квадратна вълна с железопътен транспорт към железопътния транспорт. Тогава аз ще използвате този площад вълна часовник ми CMOS верига. Моят процес на възел е TSMC 0.18um. Някой знае ли какво е обща архитектура за тази цел? Може ли някой да ми препоръча някои материали? Благодаря предварително!

Използвайте сравнителен да конвертирате синусова вълна с квадратна вълна. Можете да се определи праг, въз основа на работен цикъл, който искате. Fix люлка на сравнение, въз основа на връх до връх сигнал, че искате.

Благодарение Srinivasan, има някакъв друг начин да направи тази работа? Защото аз намирам някои търговски чип не се използват за сравнение.
Използвайте сравнителен да конвертирате синусова вълна с квадратна вълна. Можете да се определи праг, въз основа на работен цикъл, който искате. Fix люлка на сравнение, въз основа на връх до връх сигнал, че искате

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post, добавя в 08:58. --------- Предишна публикация е в 08:42 ----------</span></span>
Някои верига, която генерира прага на напрежение е необходимо, ако използвам за сравнение да направите това работа. Тъй като на входа на часовника е диференциал, искам да използвам някакъв усилвател, за да направи тази работа. Но сега, нямам идеи за това как да го направя.
Благодарение Srinivasan, има някакъв друг начин да направи тази работа? Защото аз намирам някои търговски чип не се използват за сравнение.

Храненето на 2.5 GHz квадратна вълна с CMOS IO стандарт не е сериозна опция. Трябва да се генерира върху чип. Терминът квадратен вълна е под въпрос за 2.5 GHz часовник така или иначе. Ще скоро очакваме един вид заоблени трапец. По различни причини, вие ще искате да използвате ниско диференциално напрежение сигнализация за часовника. В очакване на 2.5 GHz разгара напрежение за часовник вход звучи като цялостно проектиране задънена улица.

Тъй като часовникът е толкова бързо, че е трудно да я изпълните на ниво PCB. PCB паразит е толкова голяма.

Да, аз просто искам да генерират 2.5GHz квадратен вълна на чип. Поколение е на базата на синусова вълна, която се подава извън чипа. Синусова вълна е ниска люлка сигнал, който е 100mV връх до връх стойност.
Храненето на 2.5 GHz квадратна вълна с CMOS IO стандарт не е сериозен вариант. Трябва да се генерира върху чип. Терминът квадратен вълна е под въпрос за 2.5 GHz часовник така или иначе. Ще скоро очакваме един вид заоблени трапец. По различни причини, вие ще искате да използвате ниско диференциално напрежение сигнализация за часовника. В очакване на 2.5 GHz разгара напрежение за часовник вход звучи като цялостно проектиране задънена улица.

Или диференциален усилвател (за сигнал диференциал часовник) или самостоятелно предубедени инвертор (Single Ended). Допълнителна инвертори, за да се повиши нивото.

Амплитудата (връх до връх 100mV) е толкова малък. Self предубедени инвертора не може да бъде наред.

инвертор предубедени Аз може да не е ОК.
Това не е проблем на инвертора верига като такъв, аз мисля. Но на практика, скача на земята сериозно interfers с малко напрежение. Поради тази причина, диференциален усилвател е ясно за предпочитане. Предполагам, че решението може да се намери в повечето книги за дизайн текст IC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back