Как да изчислим AGC теоретична печалба?

I

iVenky

Guest
Ето схема, която са използвали за AGC. Аз съм привързан този образ. Това е много ясно, че печалбата на веригата е [(RDS) / (RDS + R3)] * [1 + Rf/R1]. Но хубавото е, че аз не знам как да се изчисли теоретично RDS. Можеш ли да ми помогне с това? Благодаря предварително. [Прикачване = CONFIG] 72183 [/ Прикрепете] [Прикрепете = CONFIG] 72183 [/ Прикрепете]

Не мога да видя си схема - връзката не работи.

[Quote = LvW 1059298] не мога да си схема - връзката не работи [/QUOTE] Сега съм привързан веригата.

Хайде де. Някой, моля да отговорите на този въпрос. Благодаря

В един Wien осцилатор активен резистор (JFET, Омичното региона.) Се използва, като печалба стабилизиращ елемент. За да изберете правилното стойност RDS, направете следното: * симулация на Id = F (VGS) характеристика за VDS = 0,1 волта, които са определени. Покажи на съотношението RDS = VdS / ID, като функция на VGS и избор на подходяща оперативна точка (RDS, Ном),. Да не забравяме,: VDS трябва да бъде достатъчно малък, за да поддържа RDS в Омичното регион.

[Quote = LvW 1059924] В осцилатор Wien активен резистор (JFET, Омичното региона.), Се използва като печалба стабилизиращ елемент. За да изберете правилното стойност RDS, направете следното: * симулация на Id = F (VGS) характеристика за VDS = 0,1 волта, които са определени. Покажи на съотношението RDS = VdS / ID, като функция на VGS и избор на подходяща оперативна точка (RDS, Ном),. Не забравяйте: VdS трябва да бъде достатъчно малък, за да запази RDS в региона Омичното [/QUOTE] Това ли е възможно, за да разберете RDS теоретично, без използване на симулация? Благодаря предварително.

[SIZE = 1] ------- --- Post добави в 18:00 ---------- Предишна публикация е в 17:34 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Като допълнителен намек: вероятно БНТ път (RDS) се въвежда inacceptable ниво на non-linearity/distortion, в усилвателя (благодарение на контролния механизъм). В този случай, то е препоръчително да се използва друг резистор в серия за Q3 (това допълнително намалява пиково напрежение през пътя DS) и / или да пусне друг резистор успоредно на БНТ.

Ако приемем, опростена квадратичен БНТ характеристика, поведението е напълно specicfied Vth и Idss. Ще забележите обаче, че параметрите имат значително изменение от тип за повечето разположение FETs. В този момент, не може да предскаже точната характеристика, нито в симулация (които просто ще постави в типичните параметри) или друго изчисление. Си схема трябва да бъдат толерантни към тези параметри вариации. Това няма да е проблем за разумно AGC верига, обаче. Позовавайки се на 2N4861 по-специално, той е определен като аналогов ключ, без много "аналогов" параметри. Така че ще имаме поредица трудности, за да се получи променливи параметри на резистор от листа с данни. И накрая, показват, AGC верига не работи, както е. Q2 винаги е с потенциално опасни порта на тока, подаван към Q1.

[Quote = iVenky 1059936] е възможно това, за да разберете RDS теоретично, без използване на симулация? Благодаря предварително [/ цитат] Здравейте iVenky, друг въпрос: За мое мнение, AGC вериги изглежда малко необичайно (който трябва да бъде не по-неблагоприятно положение). Въпреки това, бих искал да Ви попитам, защо не сте избрали класическия подход на обръщане усилвателя конфигурация с заземен обратна връзка резистор, се заменя от Ню Джърси БНТ. В тази конфигурация, печалбата се намалява от изгряваща RDS и схеми за контрол може да се реализира с диод (ректификация на отрицателното halfwave), и паралелно RC конфигурация (съхранение на пикови стойности). Това е подход, използван в положителни вериги за обратна връзка осцилатор (Виена и подобни).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back