Как да изчислим цената по продажбата на своя дизайн?

O

omara007

Guest
Здравейте приятели ..

Какви са methodlogies предприети за изчисляване на продажната цена на своя дизайн ..?..Например, за това колко ще ти лиценз цифров ПР?..имайки предвид, че този период може да бъде продаден на:
1 - Funcationally Verified отворен код RTL ниво, или
2 - Funcationally Verified водите Маркирани RTL, или
3 - Напълно синтезирания до порта равнище Netlist (с DFT добавя), или
4 - С бек-End поток направи, или
5 - Силиконов Verified ..
.
.
.

Ако сте клиент питам за един от тях, колко ще ти го таксува?..Какво ще стане, ако той поддържа с проектирането инструменти?..Колко ще се различават от случаите, в които изпълнявате вашите собствени средства?

Е цената на ПР, засегнати тежко от естеството на ПР?..например, има голяма разлика в цената между безжична ПР и ПР компресиране на данни от един и същи размер?..Има ли нещо такова DSP IP адреси са най-скъпи за пример?

Аз също ще оцени, ако ни даде вашите мнения и информация относно лицензирането & royalities ..С уважение

Ataki DDoS należą do grupy najstarszych zagrożeń w Internecie, jednak wciąż plasują się w czołówce największych sieciowych plag. Wraz z rozwojem systemów bezpieczeństwa ewoluowały, a ich głównym celem stały się aplikacje i usługi.

Read more...

omara007 написа:

Здравейте приятели ..

Е цената на ПР, засегнати тежко от естеството на ПР?
..
например, има голяма разлика в цената между безжична ПР и ПР компресиране на данни от един и същи размер?
..
Има ли нещо такова DSP IP адреси са най-скъпи за пример?

Какво искаш да кажеш с synthesizable netlist?..искаш да кажеш синтезирани портата
на ниво netlist?..cuz основно netlist не са synthesizable, те вече са синтезирани от RTL ..

"Synthesizeable netlist" означава IP-ядрото се дава на клиента в "родови" вратар netlist формат (XOR,
а не, NAND, или, нито.) Тя
е много подобен на леярската специфични (стандартен клетъчен) netlist, с изключение на порта-библиотеката е букет от родово primitives вместо техно-специфични порти.Клиентът resynthesizes на родово-netlist за изпълнение на крайната цел (FPGA или ASIC.) Повечето IP-компании доставят Verilog под формата на synthesizeable-netlist (освен ако клиентът иска и се изплаща за човешки четима RTL-източник.)

Аз бях виждал също IP-ядра, представено в "криптирана RTL".По същество, това
е всичко, пристанището-имена и вътрешен сигнали преименува на "x8298394" или някои други не-sensical име.

boardlanguage написа:

"Synthesizeable netlist" означава IP-ядрото се дава на клиента в "родови" вратар netlist формат (XOR, а не, NAND, или, нито.) Тя е много подобен на леярската специфични (стандартен клетъчен) netlist, с изключение на порта-библиотеката е букет от родово primitives вместо техно-специфични порти.
Клиентът resynthesizes на родово-netlist за изпълнение на крайната цел (FPGA или ASIC.) Повечето IP-компании доставят Verilog под формата на synthesizeable-netlist (освен ако клиентът иска и се изплаща за човешки четима RTL-източник.)Аз бях виждал също IP-ядра, представено в "криптирана RTL".
По същество, това е всичко, пристанището-имена и вътрешен сигнали преименува на "x8298394" или някои други не-sensical име.

Цитат:

за генерични netlist ..
от моя гледна точка, аз не виждам добро решение ..
просто защото той ще бъде като на някои други Fab на технологичните lib от моя клиент гледна точка ..
тя не може да бъде 100% mappable и optimizable ако е необходимо, за да се resynthesized до клиента Fab технологии lib.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back