Как да изчислим изтичане и динамична мощност за една верига в Hspice

L

lokeshgarg

Guest
[URL = http://images.elektroda.net/43_1308988595.jpg]
43_1308988595_thumb.jpg
[/URL] Това е моят верига, за която искам да изчисляване на течове и динамична сила. благодаря

Това е г тригер. Нейната динамично консумация на енергия зависи от честотата на CLK. Висше frquency води до висока консумация на енергия. Тя идва от порта кондензатор зареждане и разреждане. Също така D сигнал също оказва влияние върху консумацията на енергия. По-добре е да има симулация за по-добра оценка.

Благодарим Ви за АНО .... но как да се симулира тази схема и какви трябва да бъдат вход стойности за изчисляване на течове и динамична сила.

Добави доставка източник на напрежение на първо място. Задайте захранващото напрежение за практическо приложение. Добави периодичен сигнал за СК. Ако не сте сигурни относно приложението, просто свържете QB на D като делител 2.1 честота. Тук QB е въвеждане на I6. И тече HSPICE и сонда на тока на захранващото напрежение.

Аз не съм в състояние да разберат отговора си. Ако можете да разработва отговора си, че би било добре за мен .... мога да се изчисли мощност изтичане, ако се свържа 0 до часовника, така и на входа и след това се изчислява ток в VDD ???????

Трябва да използвате динамичен сигнал да се получи динамичен консумация на ток. Въпреки това, устройствата в дълбоко под-микронен процес също е статичен на ток.

Трябва ли да се изчисли мощност теч на всички условия, т.е. D, CLK = 00,01,10,11 и тогава се взема средната стойност на всички течения ????????????

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back