Как да изчислим закла процент и време за установяване на opamp?

A

avinash

Guest
как да се изчисли закла процент и време за установяване на opamp, ако то е в единство напълняване configuration.i означава, какви трябва да бъдат вход дадена положителна I / P на opamp. Благодаря и се отнася

Уби процент съответства на по-големите сигнал отговор, докато определянето на времето е по отношение на малки сигнал. Имайте това предвид, можете да определите времето и скоростта.

Ако знаете BW на opamp ви, а след това си много проста за изчисляване на лихвения процент уби. Първа CALC времето на нарастване от формулата: BW = 0.35/RT Например: BW = 100MHz SR = 0.35/100MHz = 3.5nsec Сега всичко, което трябва да знаете е напрежението, люлка, тогава вие ще получите SR. Moda

Уважаеми Moda може да ви го обясня отново. Впрочем, аз искам да симулира и проверка на SR и уреждане на time.how мога да го направя.

Уби скорост е максималната скорост на промяна на изходния сигнал, когато се е променило на входния сигнал. Уби процент най-вероятно е дадена от баланс на данни manufaturer V нас / или V / НЧ. Време за установяване зависи от вашата кандидатура, а именно за дадена стъпка мощност, колко време отнема на изхода, за да има съответното ниво на напрежение. По този начин на уреждане на време може да бъде изчислена като (slewrate) * (Изисква се ниво на изходното напрежение).

На прост бележка: ако сте предназначени за opamp себе си - slewrate е приблизително текущата източник / потънал в разл двойка, разделена от товара капацитет. Това е грубо изчисление, но аз открих, че е полезно.

но как можем да симулира за SR и уреждане на време в hspice.should използвам opamp единство печалба и осигуряват вход стъпка по стъпка / p.if ми доставка е от 2,5 до -2,5, какво трябва да бъде на I / P дава opamp.what единство печалба трябва да проверяват в о / стр.

Уважаеми Авинаш Да, можете да симулира с една стъпка импулс на входа, и измерване на изход, по мое мнение / трябва да го симулира в малки сигнал, MV диапазон и голям сигнал V кръг. Това е, за да видите дали имате някакви нестабилност във вашата система. За уреждане на време, аз мисля, че 1-10% от изходния сигнал ще бъде достатъчно добра за вас. Ако вашият opamp железопътния към железопътната изход и вход, тогава можете да получите в близост до + Vcc, ако не тогава ще загубят 1-1.5V от Vcc, това означава, че вие ​​ще получите само +-1V диапазон на изходното напрежение. Счита Moda

Аз някога са използвали няколко стъпки, за да тестват SR на усилвател. можете да използвате стъпките, които се променят между напрежения на вашите нужди. можете да намерите това, от книгата на Алън.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back