Как да изпробвате център натискане трансформатор?

H

helenwell

Guest
Здравейте на всички: Има само функция на генератор и цифров CRO за tseting на трансформатора. Имам проблеми относно начините на връзки и входния сигнал за тестване на център-докоснете един. Pl даде някои предложения за мен ... С най-добри пожелания

Hi Helenwell Свържете вашия генератор на първичната на трансформатора и обхват на центъра подслушвани secundary. Изберете един от трите връзки и свързването на двете земята клипове към тази връзка и да се измерват както останалите връзки с двата обхвата канали и да спазват двата изхода. Има две възможности: 1. И двата сигнала са една и съща амплитуда, но са противоположни във фаза, връзката, която сте избрали, за да се свържете на земята ви клипове на това е център чешмата. 2. И двата сигнала са във фаза, но една връзка има двойна амплитуда на други, земята ви клипове са прикрепени към един от крайниците на secundary и с най-голямата амплитуда е друга крайниците. Поздрави, on1aag.

благодарение on1aag: Проблемът за мен е моят първичната страна на трансформатора е център кран, който е 12V-0-12V, вторичната страна на трансформатора е 220V. Така че аз знам как да се даде сигнал за въвеждане на трансформатора: (отношение на

Plug (с необходимите предпазни мерки) към контакт на стената ... вие ще получите 220 / 110V. След това се измерва вторичното напрежение ...

Здравей Helenwell, Изключвайте генератор функция за sinewave и го адаптира към линията честота. Настройте изходното напрежение на 1 волт. Свържете го към вашия трансформатор, по всякакъв начин и измерване на противоположната страна на вашата трансформатор. Ако изходния сигнал е около девет пъти по-голям от входния сигнал, измерване на първичната страна на вашия трансформатор. Ако изходния сигнал е около девет пъти по-малък от входния сигнал, измерване на secundary на вашия трансформатор. Вие не трябва да се страхуват да извърши това измерване, няма да навредят на трансформатора или обхват, тя е абсолютно безопасна. Поздрави, on1aag.

Здравей Helenwell, изглежда да бъде ваш трансформатор на захранването. Просто свържете 220v страна към електрическата мрежа чрез предпазител (preferabaly). Мярка 12 V между чешмата център и една ликвидация. Направете същото с чешмяна център и други ликвидация. Трябва да получите 12 V всеки. Сега мярка две намотки (крайна сметка води). Трябва да получите 24V. Това е правилната конфигурация. Ако край до край мерки 0 или няколко волта (вместо за 24V), един от фазата е запазено. Обръщане на всяка една намотка (края като център докоснете и докоснете център като крайни). Сега би трябвало да получите 24V границата край до край.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back