Как да използвате LDRs като сензори?

I

INS-ANI

Guest
Бих искал да започне работа по сензори. В момента аз имам 2 LDRs. моля да ми помогне да се научат как да ги използват като сензори. Бих искал да научите къде могат да се използват, как те могат да бъдат използвани, резолюцията и точността. благодарение на [размер = 2] [цвят = # 999999] добавяне след 1 минути: [/ цветен] [/ големина] също така да предложат някои книга, за да научите сензори.

да nandhu аз вече са опитали това. Опитах един LDR основава сензор базиран проект за Atmega 8, но не успя да контролира LDR. Аз не успя да използвате Google да намерите уроци, които ще ми помогнат проблеми стреля. thats Аз искам да науча от scracth ABT използване LDR. да ajkristal благодарение

трябва да вземат под внимание свойствата на този компонент, LDRs както подсказва името му съпротива варира, тъй като светлината, стачки ... Аз вече няколко проекти, които използват LDR но всички, които имат същата функционалност, когато светлината стачки на LDR който е бил използван като сензор за осветление ми транзистор ще работи и в двата насищане или спирането на който ще зависи от моята схема дизайн и след това ще включите или изключите ми мотор, можете да го използвате и като принос към микроконтролер, който можете да използвате един език събрание за въвеждане на желания от Вас код, който ще даде своя ON / OFF-членки много по-смислен ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back