Как да използвате FET модел в реклами

C

celino_chen

Guest
Привет,

Използвах GaAs FET модел pf_mit_MGF2430A_19931015, предлагани от ADS библиотека за проектиране на група Ку БКП.Това е ОК, когато го направих DC симулация.Но когато го направя малък singal параметър S симулация, печалбата е много по-малка от печалбата използване S2P файл модел.(захранва с постоянен ток е добавен правилно, а именно, VD = 10V/Vg =- 1.0V и фен-тип структура е била използвана за изолация СН.)
Аз просто се чудя дали този модел може да се използва за параметър S симулация, и как да го направя.Много благодаря!

S-параметър от модела, никога няма да бъде същата като eaxcly измерените S-параметър.Опитвал съм го много пъти.Дори FET е от Agilent.

Благодаря!Но защо?А аз все още са объркани, защото с различен модел, но в същото biasing на печалбата, разликата може да бъде 10 db!Благодаря отново.

Здрасти,
Използвате ли правилно DC фуражи в симулации?
(висок импеданс на ПТ и кондензатор блок на източника RF. В симулации употреба идеали елементи. Lumped в рекламите компоненти DCFeed и DCBlock)

Използвате ли в симулирани ви кръг 50 ома импеданс източник и натоварване?

Провери ли в спецификациите на каква температура е измерена го прави?

С уважение,

Има два вида S-Параметър sets.With ефекти опаковки са включени, и не са включени.Вероятно S-параметри в библиотеката (като цяло) не включват паразитни елементи на случая и има преден план има някои малки различия между mesaured и предвид ..

В biasing DC не е проблем, аз също се опита DCFeed и DCBlck ви предложи и няма разлика в групата.
Що се отнася до пакета ефект, може би!Но аз не мисля, че може да доведе до 10 db печалба спад в 15GHz.

Както и да е, благодаря ви за вашия отговор!BTW, знаете ли как да получите FET модел за нелинейни симулация?Ако не може да използва модела в реклами библиотека.

Здравейте, можете да създадете свой собствен модел транзистор.Ето ти дам някои идеи:

1.Physicals модели (уравнение на базата на физиката на транзистор).Този модел е индустриален стандарт и се използва много параметри.Точно сега аз използвам BISM3v3 да симулира една CMOS схеми.

2."Black Box" модели (уравнение на базата на измервания).НЕ опит тук.

3.Емпиричните модели.(Най-нелинейни елементи като документи за самоличност и генералния щаб са моделирани с формула на базата на измервания).В моята дипломна работа аз утвърдени при различни условия, пристрастие една входна мощност (с едно две тон тест) на Curtice S, и Ангелов, както и Чен и IV модел за MESFET е и HEMT s.Ето някои bibliog ..

Ангелов, Iltcho, Zirath, Хърбърт, Y Rorsman, Никлас, 1992.А нови емпирични нелинейни модел за HEMT и MESFET устройства.IEEE Сделки на Микровълнова Теория и техники.40 (12): стр. 2258-2266

Чен, YC, Инграм DL, йени, HC, Лай, Р., Y Streit, DC, 1998.Нов емпиричен модел IV за устройства HEMT.IEEE микровълнова печка и Направляван вълна писма.8 (10): стр. 342-344

Curtice, WR Y Ettenberg M., 1985.А нелинейни GaAs FET модел за използване в дизайна на продукцията схеми за мощност усилватели.IEEE Сделки на Микровълнова Теория и техники.об.МТТ-33 (12): стр. 1383-13944.Neuronals транзистори модели (Neuron тренира с измерените данни).НЕ опит тук.Нека да знаят, ако искате да се имплантира някой от тези модели.
В atttachement Аз ви изпращам някои резултати.

С уважение
ФК
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Много благодаря!Ако го бях направил, аз ще ви уведомим, но всъщност това не е лесно за мен да получите данни за измерване, знаеш общност могат да предложат на измерване на данни или дори модел?

BTW означава "Potencia за Entrada" означава "консумирана мощност" и "Potencia за Salida" означава "изходна мощност"?Благодаря отново!

Здрасти,
Мисля, че трябва да се experenced в проектирането БКП използва реклами, но аз съм начинаещ, сега аз съм разработването на 1W 1G да 10G БКП, може ли да ми дадете някои предложения и дизайн например?Много благодаря за вашата помощ!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back