Как да използвате светодиоди Място на 7 сегментен дисплей

N

narindia16

Guest
I Got часовник верига. Тя е за 6 седем сегментен дисплей. Аз искам да направя голям часовник. Възможно ли е, че след тестване този малък часовник ..... и замени 7-сегментен дисплей с по-големи борда на светодиоди, споени във формата от 7 сегмента. Ако отговорът е да, какви промени трябва да направя във веригите. Аз съм поставяне на верига заедно с този проблем.

Уважаеми narindia16 защо не използвате по-големи дисплеи сегмент 7? Мисля, че ще бъде по-хубаво да се използват 7 сегмент показва. проверка на Google, за да намерите размер, който ви подхожда. Ако все още искате да използвате светодиоди ми даде максимален размер на номер, който искате. Проверете този голям доведе 7-сегментен http://www.qrp.pops.net/cmos1.asp Благодаря само от Помогна ми бутон

Има много на много големи дисплеи 7 сегменти на пазара. Единственият проблем е, че големите са от 2 до 4 светодиода свързани последователно за всеки сегмент. Това означава, че ще се нуждаят от по-високо напрежение, за да ги карам. Ако сте изграждане на собствените си цифри, едно просто решение е да се използва 1 начело на сегмент или за да се свържете 2 или 3 светодиода на сегмент, както и успоредно (един ограничаващ резистор за всеки светодиод). Поздрави

[Цитат = narindia16 I Got часовник верига. Тя е за 6 седем сегментен дисплей. Аз искам да направя голям часовник. Възможно ли е, че след тестване този малък часовник ..... и замени 7-сегментен дисплей с по-големи борда на светодиоди, споени във формата от 7 сегмента. Ако отговорът е да, какви промени трябва да направя във веригите. Аз съм поставяне на веригата заедно с този проблем. [/ Цитат] е възможно да се направи по-голям 7 SEG дисплей с помощта на светодиоди .. Аз всъщност предпочитат да използват по-голям 7 дисплей SEG, отколкото да се импровизира чрез паралелен светодиоди .. ако ще използвате Брой на светодиодите да се създаде по-голяма цифра това означава, че ще консумира много ток .. но ако ще да се използват по-големи 7seg дисплей, това ще изисква по-високо напрежение .. така до вас, ако ще светодиоди или по-голям 7seg .. практически казано по-голям 7seg дисплеи са много скъпи в сравнение с използване на светодиоди .. goodluck!

74hc244 не е в състояние на шофиране доведе, употреба на PNP транзистор за шофиране доведе. Nandhu

Благодаря много за вашата suggesstions ........ Мисля, че използвате по-голям сегмент ще бъде по-добра идея ..... какви промени трябва да направя във веригата?? , както ви казах, че ще се изисква повече напрежение ........

[Цитат = narindia16] Благодаря много за вашата suggesstions ........ Мисля, че използването на по-голям сегмент ще бъде по-добра идея ..... какви промени трябва да направя във веригата?? както ви казах, че аз ще се изисква повече напрежение цитат ........[/] Можете да използвате PNP транзистор за по-високо напрежение шофиране Nandhu

Здравейте това е senthil. От схематичен, се използва дисплей с общ катод. , можете да използвате всеки LED за показване. вие трябва да знаете, ръководени от работно напрежение. тази операционна напрежение трябва да се прилага като шофиране на напрежение, на по-долу схема.
9_1252126493.jpg
трябва да се осигурят отделни драйвери за всеки един светодиод. може да се свържете с [имейл] rashdriver@in.com [/ електронна поща] Насладете се с часовника. довиждане.

Това не е добра идея, за да се свържете натоварване NPN транзистор, както senthil показа. Това ще разсее ненужни власт чрез 470Ω резистор, които ще увеличат настоящите изисквания за захранване. Също така няма ограничение на ток, които ще се влеят чрез LED. Използвайте комбинация от NPN и PNP, както е показано. Трябва 7 / 8 такива вериги драйвер за всеки сегмент. Вие трябва да промените стойността на R1 (470E) в зависимост от захранващото напрежение + V и текущите изисквания на сегмент. Можете да се отървете на транзисторите, свързан с общ катод (T3/T4) и го свържете директно към UN2803 шофьор, който вече се използва в своя дизайн. Edit: Забравих да сложи резистор база за BC557. Поправен тя.

ф могат да изградят голям 7 SEG DISP използват светодиоди, ги свързват във формата от 7 DISP сегменти. не се наложи да промените програмирането. просто свържете Vcc на всички светодиоди в един сегмент, както и да вземат една връзка. Така Вие ще имате 8 връзка. Това ще бъде същата като нормална 7 DISP SEG. Нека да знаят, ако имате нужда от повече помощ __________________ Благодарение Rushikesh www.projectsof8051.com

Здравейте, IAM съжалявам за изчезнали токоограничаване резистор серия без хронометър с контролно време на LED. Но моите не ще да се консумират повече енергия. просто анализира картината и да сключи кой е по-добре за Вашата кандидатура. Чип изберете е обща и за двете. само IAM считат за водача. Разсейване на сигнала мощност: 915.2uw Източник разсейване на мощност: 375.7mw Разсейване на сигнала мощност: 31.2uw Източник разсейване на мощност: 14.98mw Моля поправете ме, ако мисълта ми е наред. Senthil

BC557 е свързан в грешен начин във вашата симулация схематичен. Мощност в BC547 е висока, защото съм забравил да се свърже резистор база за BC557. Свържете 4K7 резистор база и да видим как ще върви. За по-добро разбиране, вие също трябва да видите напрежение в цяла транзистори и светодиоди, за да види дали те са напълно включен. Този недостатък на вашата верига е, че ако имате повече от 1 LED за шофиране, база-емитер напрежение (ВБЕ) изисква да се обърне на транзистор ще бъде много по-високи и ако тя надвишава 5V, микроконтролер няма да могат да го превърнат нататък. В моята верига, ВБЕ е фиксирана и можете да карате произволен брой светодиоди.

Съжалявам за този пост. Един въпрос. Ако ние се избегне използването на транзистор от по-горе схеми, какво ще се случи? Защо се нуждаем от транзистор?

Микроконтролери не са способни на шофиране високо напрежение / висок ток товари. Така че, за да карам големи натоварвания използвате транзистор. Вие не можете да се отървете от него.

Здравейте, имам си точка. Ако настоящото изискване е повече, тогава ние ще използваме Дарлингтън. В противен случай просто NPN / PNP транзистор ниска драйвер. Ревизираният диаграми по-долу. Но аз мисля, че БНТ е подходящ избор за управление на съответните натоварвания от микроконтролер сигнал. Вашето ръководство са винаги добре дошли. - Чао.

Вие все още забравих база резистор за BC557. Вижте ми модифицирани схематично горе. Да MOSFET транзистори са добри за такива приложения.

Сега е актуализиран. Да сега разсейване на мощност се подобри. Добре. - Чао.

[Цитат = senthilkumar.b] Сега актуализираните му. Да сега разсейване на мощност се подобри. Добре. Чао. [/ Цитат] Здравейте, Каква е целта на тази верига? Какво се опитваме да направим с тази верига? Как да се изчисли нивото на мощност? (Watts)

Целта е да карам висок ток натоварвания. Големи дисплеи 7-сегменти изискват висока шофиране напрежение и ток, така че имате нужда от такива шофиране верига.

[Цитат = CMOS] Целта е да карам висок ток натоварвания. Големите дисплеи 7-сегменти изискват висока шофиране напрежение и ток, така че имате нужда от такива шофиране верига [/ цитат] в схемата по-горе е 963.8uW 2.5Vdc?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back