Как да изберем Биполярни размери в дизайна BiCMOS?

W

wee_liang

Guest
Здравейте, аз съм нов в дизайн BiCMOS (BJT в частност). В CMOS, ние избираме WL съответно за получаване на GM искаме и т.н. Какво ще кажете за BJT? Основният параметър, за да се различават е емитер площ, но това засяга само е променлива в Ic уравнение. Какви са съображенията, е да се избере добър размер по време на дизайн? Какви са страничните ефекти, ако Ic е твърде висока за малка BJT? Всички правила на палеца?

Обичайна практика за лечение на биполярно дизайн - имате няколко фиксирани оформления устройство и подправка модел за всеки оформление. Това е така, защото промените оформлението могат да се променят някои параметри на Спайс модел. И това може да промени не само, но Rb, RC или други също. Така че, ако имате нужда от по-голям транзистор размер по-добре да се използват няколко фиксирано оформление, устройства, свързани в паралел. Също така е добра практика, когато имате нужда от запази съотношението за текущата огледала. Ако имате нужда от силнотоков устройства (повече от няколко стотин УО) трябва да използвате т.нар резистори баласт свързан с източник или база. Печалбата (B или h21e) на биполярни транзистор е зависимостта от Iв. Тя се намалява както с ниско и високо Ic Ic и има максимална за Близкия Ic. Устройството плътност на тока (или устройство размер) трябва да съответства на Ic когато е печалба на стойност макс. Успех, FOM

просто да добавите към това, което вече е казано. Обикновено Ft на транзистора има максимална за Ic малко преди H21 започва падане (при по-високите парични край). Така че, за да изберете площ устройство, вземете един транзистор, който може да провежда необходимите Ic с добри H21 и който дава добра Ft (ако имате нужда от него).

обикновено в процесите BiCMOS, процесът е силно оптимизиран за CMOS, и BJT са "скрап" устройства. Ако имате NPN и PNP странично, това е така. така или иначе, тези процеси почти винаги имат препоръчителна NPN структура, тя не е като биполярно където можете да рисувате на излъчвателите всякакъв размер, който искате. Също така, в BiCMOS, на bipolars са толкова големи (в сравнение със CMOS), че те се използват само за специални неща - вход чифт с ниска компенсира усилвател, bandgap, температура сензор. всички тези приложения използват BJT в "сигнал" район - от 1 до 100uA, от които един BJT са глоба за използване. bandgap разбира се използва 1:8, и т.н. в никакъв случай не съм виждал с мощност BJT в процес BiCMOS .. Какво е вашата кандидатура? трябва да се преценява дали един BJT е правилният уред за вас, ако сте с молба да носите големи течения. има вероятно по-добра (по-малки) начин, с помощта мос.

Аз ще си позволя да не са съгласни, че силно BiCMOS процеси овехтелите bjts. Аз съм в момента работи с 0.35u BiCMOS SiGe и трябва да ви кажа, че ние имаме и двете вертикални NPN и PNP с около 40GHz Ft за NPN. Също така, bjts ние използваме почти навсякъде по ал с ООП. Много пъти те да се окажат много полезни.

Съгласен съм с sutapanaki В момента съм с 0.35um SiGe. Леярна осигурява високо изпълнение, сключен NPN, чиито фута е до 40GHz. Но имам главоболие проблем, за определен NPN. Ако имам само един текущия бюджет от около 100uA за всеки излъчвател последовател и чифт диференциал. Бих избрал малко устройство и пристрастие това на най-високо фута Но проблемът възниква тук, малкото устройство има огромен несъответствие и офсетни параметър. Как да се реши този проблем?

Мисля, че U може да се използва типичен размер на foundry.just като Unitrode company.they употреба дори на два пъти bipolars за изграждане на две транзистор bandgap.

[Цитат = chihyang Ван] Съгласен съм с sutapanaki В момента съм с 0.35um SiGe. Леярна осигурява високо изпълнение, сключен NPN, чиито фута е до 40GHz. Но имам главоболие проблем, за определен NPN. Ако имам само един текущия бюджет от около 100uA за всеки излъчвател последовател и чифт диференциал. Бих избрал малко устройство и пристрастие това на най-високо фута Но проблемът възниква тук, малкото устройство има огромен несъответствие и офсетни параметър. Как да се реши този проблем? [/ Цитат] Използвате ли austriamicrosystem процес?

хехе - можете да силно несъгласие, ако искате. Не забравяйте, че посочените процес, съдържащи странични PNP - това е сигурен знак, че си BJT са скрап. вертикални PNP е означава процес е най-малко насочени към BJT ако не са получени от процес, биполярни и очевидно, точката на SiGe процес е да се направи HBT, така че аз наистина ще се надявам, че те имат добра биполярно! Аз лично мисля, че има твърде много мобилни телефони в света вече, така че аз предполагам, че дори не мисля за вас, бедни момчета RF когато мисля BiCMOS, но аз ще го имайте предвид в бъдеще ..

Изграждане на страничните PNP не е ракета наука, нали знаете. Дори чисто CMOS ги има. В интерес на истината в процеса BiCMOS ли да използвам е странично PNP прекалено, но този факт сам по себе не го правят овехтелите преработка. О, и BTW, аз не съм човек, RF, но все още използват BiCMOS. RF не е единственото нещо, което могат да се възползват от него.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back