Как да знам, физическа връзка на трансформатора?

A

alexan_sim

Guest
Здравейте всички, Може ли някой да ми каже как да се свържете трансформатор? Как да разберете коя е първичната намотка и коя е вторичната намотка? Как да се определи вида на трансформатора? Имам един малък трансформатор, който има шест извод, но аз не как да го свържете. Също така, той не е част номер за мен, за да търсите за информационен лист. Вашият отговор е високо ценена. Благодаря.

Първични и вторични намотки са избрани от вас за това, което трябва да използвате трансформатор (увеличаване или намаляване на напрежението). Трябва да го тествате, сложи определено напрежение в единия край и записва напрежение върху други цели. След това се изчислява съотношението увеличение / намаление.

изглежда, че има четири клечки за вход и два пина за изход. Изходното напрежение е приблизително 700 AC. Вход се доставя само с две батерии 1.5Vdc и свързан с един транзистор. Знаете ли как да се създаде на променлив ток на входа, така че на изхода на трансформатора може да работи?

можете да проверите с мултицет 2к ома кръг. проверите първите 2 пина страна, ако го видя aprox. 1500 ома. тогава е първична и другата страна видях aprox 00 или много Лал ома. след това е второстепенно. Проверете го трансформатор ПИН директен само. а не чрез някакъв транзистор или diod, или resistore conected в серия. WBR

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back