Как да започнем?

S

staraimm

Guest
Аз сега правя проект, свързани с GSM безжична система.Но имам малко познания за това.Може ли някой да ми някои предложения за това как да започнете?Благодаря много.

staraimm написа:

Аз сега правя проект, свързани с GSM безжична система.
Но имам малко познания за това.
Може ли някой да ми някои предложения за това как да започнете?
Благодаря много.

Намерих книгата "RF система дизайн предавателно устройство за безжични комуникации".Но първата глава на книгата вече са объркани мен.Твърде много формула и нотация в сигнала система.Значи намерих друг книгата "Комуникационни системи", за да разберат основните на сигнала система.

Am I от правия път в безжичната комуникация система?Много благодаря за отговора.

тук някои линкове за теб ...

->> Http://en.wikipedia.org/wiki/GSM

->> Http://www.ecvv.com/offerdetail/I603694.html

->> Http://www.techgsm.com/page/gsm-terms-systems/terms-gsm.html

->> Http://www.oei-edu.com/t363.htm

Търсене на тази книга на нетните ...

->> Http://www.cb-india.com/proddetail.asp?prod=5209

хоп, така тя ще ви помогне да ..

Благодаря H_D_R за Вашия отговор.Но имам нужда от повече информация за това как да изградят предавателно на GSM сигнала.Документацията ли изброените ми казва основната информация за GSM протокол и приложение.

Четох приложената листовка, която разказва ми FPGA и DSP чип може да се използва за получаване на GSM сигнала.Аз съм се интересуват от това и се опитват да разбера как да се изградят такива предавателно устройство.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Здрасти ...
actuallly Уот вид GSM базирани pjt RU правиш ...
Във всеки случай, за да общуват с GSM модем (предавател-приемник),
които следва да бъдат запознати с най-команди.

Трябва също да знаете структурата на GSM данни,
т.е. когато не подателя: идва, когато приемника не: идва
т.н.
Също така, ако вие се правите някои с SMS след това, в повечето случаи трябва да конвертирате серия данни на PDU формат и след това го изпраща модем.Така знанието на стринга да PDU конверсионното алгоритъм и заместник-дяволче е съответно:

на folllowing линк ще ви дам някои идеи за това.
http://www.dreamfabric.com/sms/

geat1j, аз не искам да комуникирате с GSM moderm.Искам да изгради GSM moderm базата на FPGA и DSP чип.В АТ команди или PDU формат е заявката ниво неща, на базата на съществували GSM moderm.

staraimm написа:

geat1j, аз не искам да комуникирате с GSM moderm.
Искам да изгради GSM moderm базата на FPGA и DSP чип.
В АТ команди или PDU формат е заявката ниво неща, на базата на съществували GSM moderm.

Започнете с четенето на GSM спецификациите, аз съм, свързани с тях.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back