Как да елиминира бял шум?

M

m_eh_62

Guest
HI приятел употреба FFT функция на Matlab извънболнична сигнал и да получите по-долу фигура и аз искам сега да elimnate шума, мисля, че е бял шум и тест Бътъруърт филтър функция, но може да се елиминира този шум Може ли всеки да ми помогне? благодаря.

Ниска амплитуда пух близо до дъното на парцела изглежда прекалено еднородна, за да бъде бял шум. Може би това е намеса на сигнал, или някаква квантуване ефект. Ако можете да качите времевата файл с данни, тогава може би някой тук може да ви помогне да по-добре. Ако качите EDAboard, трябва да го ZIP или RAR за първи път.

Да, скъпи приятели тук Време е домейн на моя сигнал, това е извънболнична сигнал Как мога да eliminte шума?

Може би това не е шум. Изглежда sinc-подобни. Май е в резултат на използвани прозорец, използвани за извършване на FFT. По подразбиране един правоъгълен прозорец. MATLAB умножава ви времевата сигнал с прозореца, преди извършване на FFT. Умножи превежда време домейн в конволюция в честотна област. Така, правоъгълен прозорец, спектър ви ще се появи, както и sincs convolved с необходимата честота компоненти. Аз не съм сигурен дали това е причината.

Виждам големи прекъсвания във вашата форма на сигнала, време домейн. Те вероятно се причинява ниско амплитуда пух в честотната област. Това не е шум, това е реална информация. Можете ли да качите числови данни, вместо на JPEG парцел на данните? Или да ни покаже на MATLAB код, който генерира данните? Има ли желаещи да променя времевата крива намаляване на пух в честотната област? Може би бихте могли да направите фаза непрекъснато честота хмел, или може би бихте могли да прилагат амплитуда пликове четирите честота изблици.

Уважаеми ieropsaltic ви беше казал: "MATLAB умножава времето си домейн сигнал със същия прозорец, преди извършване на FFT" Аз не се използва STFT алгоритъм, Ползвал съм FFT. ако използва STFT алгоритъм multiolied сигнал функция на Windows и след това получи FFT от нов сигнал Аз трябва да се припомни, че аз не FFT STFT.

Уважаеми echo47 да сте прав, че е реална информация, но предполагам, че съм сигнал в честота домейн като първата JPG фигура и има шум в някаква част от този сигнал и сега искам премахване на този шум. точно искам да се използва един вид филтър, за да я подобрим.

Опитайте амплитуда пликове, като Hamming претегляне. Различните функции, които са от значение предоставят различни компромиси между отслабване на нежеланите честоти и разширяване на спектралната върхове. [Код] = linspace (-5 * пи, 5 * пи, 1000); x1 = COS (2 * пи * 5 * т); x2 = COS (2 * пи * 10 * т); x3 = COS (2 * пи * 20 * т); x4 = COS (2 * пи * 50 * т); x1 = COS (2 * т); x2 = COS (2 * пи * т); x3 = COS (20 * т); x4 = COS (50 *), X = [x1 (1:250) x2 (251:501) x3 (502:752) x4 (753:1000)]; второстепенна сюжетна линия (4,1,1); парцел (х ), X = fftshift (FFT (X)); второстепенна сюжетна линия (4,1,2); парцел (ABS (X)); w = hamming (250) ";% от общата функция х = х .* [wwww] / означава (W);% се прилага претегляне на всички четири честота изблици второстепенна сюжетна линия (4,1,3); парцел (X, "цвят", 0 0.7 0]); X = fftshift (FFT (X)); второстепенна сюжетна линия (4, 1,4), парцел (ABS (X), "цвят" [0 0.7 0 ]);[/ код]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back