Как да добавите температура сканиране във TRAN симулация?

P

Pipeline

Guest
С други думи, бих искал да симулира изпълнение на верига над температура по време = 20ns или 100 NS. Много благодаря!

Можете да запишете ОП = 20ns или 100ns по време на симулация на преход, след това направете темп размах, за да се използват тези ОП! Мисля, че можете да опитате този метод!

[Цитат = Бабидж] Можете да запишете ОП = 20ns или 100ns по време на симулация на преход, след това направете темп размах, за да се използват тези ОП! Мисля, че можете да опитате този метод! [/ Цитат] Как да се направи? Може ли да ни дадете описание подробно? Благодаря!

hspice ръководство казва, че много ясно

можете да погледнете отчета контрол: ... оп като оп 100о

За Analog Изпълнител, можете да настроите Trient анализ и да направи анализ параметър, тогава парцел стойностите на 20ns и 100ns. За hspice, можете да използвате TEMP като втори Var размах в преходно анализ. Използвайте изявление. Мярка, за да получите стойностите на 20ns и 100ns.

благодаря! Но аз не знам как да добавите анализ на параметър в анализа на прехода в Spectre използването на графичния потребителски интерфейс.

[Цитат = Pipeline] благодаря! Но аз не знам как да добавите анализ на параметър в анализа на прехода в Spectre с помощта на графичен потребителски интерфейс. [/ Цитат] На вашия случай (искате да направите преходни анализ докато помете температура), вие трябва да използвате "Анализ на параметъра" инструмент. 1. настройка на преходно както обикновено. 2. Изберете меню "Параметър анализ" от "Инструменти", подменю. 3. Задайте името на променливата на Sweep1 "TEMPDC". Можете също така да се получи това име от меню: Setup / Получаване Име за Променлива / Sweep 1 ... 4. Попълнете в други области и изберете меню "Анализ / Start". Ако искате да парцел възел напрежение на нетните Vout по време 20ns и 100ns, можете да настроите изходи (в прозорец ADE), както следва: 1. Изберете меню "Изходи / Setup ..." 2. Задайте Име @ 20ns Vout (може да бъде всичко) 3. Задайте израз на стойност (VT ("/ Vout"), 20n) 4. Щракнете върху "Добави", за да добавите expresion. 5. Определете Vout @ 100ns по същия начин.

Имам още един въпрос. Аз също искам да се провери неговата AC изпълнение, но не мога да използват един и същ mothed да се направи анализ на AC преходни SIM. Ще ви моля, дайте ми една услуга? благодаря!

Можете да използвате същия метод, като в преходно анализ, с изключение на изхода за настройка. Можете да използвате VF да замени VT. Например, кръст (dB20 (VF ("/ OUT")), 0, 1, "падане") ще даде на единица печалби честотна лента на opamp.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back