Как бих могла да мярка metastability в силиций?

S

SC3K01

Guest
Здравейте,

Дали някой има опит в създаването на структура за изпитване за измерване на metastability и забавяне на флип цопвам силиций?

С най-добри пожелания

Имаме metastability поведение, използвани за генериране на "случаен номер генератор" в ASIC.

Знаете ли добри резултати в "генератор на случайни номера"?

SC3K01 написа:

Здравейте,Дали някой има опит в създаването на структура за изпитване за измерване на metastability и забавяне на флип цопвам силиций?С най-добри пожелания

Можете да създадете настройка когато един часовник flopped сигнал се използва всеки друг async часовник.Това ще доведе до добър брой metastability случаи.След това, пльосвам изхода от тази пльосвам в две flops - един със същия часовник като metastable пльосвам, и един с променливо закъснение приложен към същия часовник.

Сложи сравнение между двете flops и пребройте колко пъти те не са еднакви.Сложи променливата незабавно достатъчно висок номер, за да не miscompares, и тогава започвате да понижаващи го направя, докато не ги виждам появява.Това
ще ви даде добра представа за най-дълъг път, когато вашият пльосвам е отседнал metastable.

Мисля, че е много трудно да тествате metastablity.Трябва да conside тест схеми внимателно.Аз предлагам да търсите за някои стари статии на тази тема.

Pulzar написа:

Можете да създадете настройка когато един часовник flopped сигнал се използва всеки друг async часовник.
Това ще доведе до добър брой metastability случаи.
След това, пльосвам изхода от тази пльосвам в две flops - един със същия часовник като metastable пльосвам, и един с променливо закъснение приложен към същия часовник.Сложи сравнение между двете flops и пребройте колко пъти те не са еднакви.
Сложи променливата незабавно достатъчно висок номер, за да не miscompares, и тогава започвате да понижаващи го направя, докато не ги виждам появява.
Това ще ви даде добра представа за най-дълъг път, когато вашият пльосвам е отседнал metastable.

jamesyang1209 написа:

Имаме metastability поведение, използвани за генериране на "случаен номер генератор" в ASIC.

jamesyang1209 написа:

Ами,
бих казал, че свикнал да е възможно за точно измерване тя икономически, или може да бъде Не знам как да го направя.Но PLS PLS нека знам защо искаш да се измерва тя.
Кр.,
Ави
http://www.vlsiip.com

Разберете с цел "откриване на metastable" и "дизайн за да се избегне metastable", но DONT знаем причината за "мярка metastability".PLS акции Ур цел.Дали Ур дизайн, който може да приеме metastability в някаква степен?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back