Какъв е минималният капацитет с добрата разминаване?

R

rockycheng

Guest
Здрасти,

В моя проект, няколко проби кондензатори са използвани по-висока точност ДАБ ADC.τ трябва да се държат много малък, за да отговарят на изискванията.Това означава, че и двете R и В трябва да бъде твърде малък.Изчислението показва, че най-малкият С е около 100fF.Дали това е възможно да се реализира в оформлението с добра точност?А какво да кажем за съпротивлението?
Благодаря много.

С уважение,
Роки [/ B]

по-малък капацитет нужди площ на евтини.
100ff е възможно и добър размер за интеграция.
за резистори резистори по-добре да имаш по-малко от 100k
най-малкото нещо.както аз знам е 10 ohms.

Здравей RockyCheng,

Можете ли да ми кажеш как си отида за проектиране на предния край верига от вашите ДАБ (Sample-hold/DAC).Ако използвам Начислена Преразпределение метод за моята ДАБ, как се решава капацитивно стойност и каква е оптималната стойност за минималните разминаване.

Благодарности

Един добър начин за получаване на по-добро оформление стойност има за 2 капачки в серия и 2 в паралел за получаване на по-точни оформления.Например, ако имате да реализираме 100 FF капачката, която е най-основната стойност, което можете да поставите два часа 100 FF капачки серийно да получите ефективни капачка от 50 FF и след това ги успоредно с подобна конфигурация.Така че, ефективно ли 100fF.

Недостатъците за това е по-голяма площ.Затова тази техника може да бъде използван за по-малки стойности на капачки.Същото може да се направи за резистори.Ако искате да реализираме с 10 Ом резистор,
постановяват 10 резистори от 100 ома всяка паралелно.Ако сте изложени за по-големи стойности, не е необходимо за тази техника ......

Благодаря!Ще опитаме това оформление метод.

Здрасти,
Както Vamsi каза, че трябва да се реализира малки стойности на резистори или кондензатори с оформлението множество пръстите на големи стойности (като
се използва серия и паралелно комбинации).Това е средно на разминаване грешки.
Текущи технологии са способни да постигнат / -0,1% разминаване в кондензатори.Проверете разминаване показатели, предоставени от вашия леярна.И вие трябва да проверите дали това разминаване е добре за теб.Ако това разминаване не е добре за вас, тогава вие трябва да мислите за подрязване на опции или добавяне на калибрирането веригата си ADC.Доколкото знам 0,1% разминаване е ОК за резолюции на 8/10 бита (поне в pipelined ADCs).Аз не знам много за ДАБ ADC.

Надявам се това да помогне :)

Ravi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back