Какво ще кажеш за Входен сигнал за ADC?

L

leonken

Guest
Като цяло, какви са спецификациите на входящия сигнал, който ще се вземат проби от ADC?
Колко голяма е амплитудата на входния сигнал?
Колко голяма е честотата на входния сигнал?
Колко голяма е мощността на сигнала?

Вашият въпрос е само на общи ..
Ако кажа, че повечето от ADC ще имат принос в рамките на 0-5V това ще бъде само частично вярно.
Входна честота на сигнала повече?Това зависи от честота на дискретизация.Отново можете да намерите ADCs, които могат да comvert в държавите-членки, LS, НЧ ...
Входяща мощност на сигнала?Аз ще използвам думата "незначителен" .. някъде в региона LWS ..

да кажеш, че няма отрицателен входен сигнал, само положителни входния сигнал (голям от 0)?

В зависимост от A / D конвертор може да дигитализиране на всички като диапазон -1 до 1V или от 0 до 2V или от 0 до 5V др избере правилният според вашата кандидатура!

Вие може да се говори само за конкретни ADC IC.
Така например AD676 (http://www.analog.com/UploadedFiles/Data_Sheets/16663304ad676.pdf).
Тук ще трябва 3 доставка напрежение 5, 12 и -12, напрежение справка (Vref) е между 5VDC и 10VDC и обхвата Вин е / - Vref ..

Много е трудно да тествате ADCs след измислица?благодарности.

Мисля, че най-трудното нещо е като добри инструменти, като генератор добро изпълнение на сигнала, логика analyzier др

Необходим Ви е тест LSB и всички такива, и един в друг MSB всички нула.Ако разликата, отрицателните.

Мисля, че изследването зависи от разделителната способност на ADC ви предназначени.

Ако Spec е по-ниска, отколкото някои КПР на пазара.можете да си купите един и дизайн на дъска тест от себе си.това не е необходимо да има един инструмент висока производителност.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back