Предлагам две книги за ваше сведение. 1. Писане testbenches: функционална проверка на 2.Principles HDL модели от проверими RTL дизайн: функционална кодиране стил подкрепа проверка процеси в Verilog
DFV е самата концепция за мода. Аз използвах, за да присъства на synopsys семинар, trageted при проверка. Те advacate SystemVerilog за прилагане на DFV идея.
Тя е основно за проверка на RTL (Chip) с помощта на стандартните методи verifiction, чрез създаване на тестовите места в HVL (Hardware Language Проверка).
В общия проект, процес на проверка ще струва 60% от време на проекта, така че дизайн за проверка е финал. най-добри пожелания [цитат = harshad] Какво U означава по проект за проверка [/ цитат]
книгата и са много добри, но и recommand тази книга за вас --- ако сте newboy можете да прочетете тази книга, първо, и след това прочетете testbench писмено <>
Предлагам две книги за ваше сведение. 1. Писане testbenches: функционална проверка на 2.Principles HDL модели от проверими RTL дизайн: функционална кодиране стил подкрепа на процесите на проверката в Verilog книгите? АД да ги споделите! благодаря!!
[Цитат = mopengfei книга и са много добри, но аз recommand тази книга за вас --- ако сте newboy можете да прочетете тази книга, първо, и след това прочетете <писмено testbench> [/ цитат] съм се интересуват в DFT / DFV. Позволете ми да знам къде мога да получа тези книги. Дали тези електронни книги?
Накратко, трябва да се проектират testbench и вектори в paralle RTL дизайн с вас и вие трябва да се проектират някои добавя логиката за самотестуване. DFT компилатор също ще бъдат полезни за последна проверка.
Тя може да означава, Дизайн, която е да бъдат проверени, или тя може да означава създаване на проверка на околната среда, т.е. писане на поведенчески модели, както и генериране на тест модел, така че да се проверят на DUT.
Дизайн за проверка става все дизайнери, които пишат на RTL да се използват твърдения, documenation, коментари, смислени имена на сигнал, който не се промени, тъй като те отиват нагоре и надолу по йерархията, и други най-добри практики, за да направи проверка на дизайна по-лесно и по-бързо. Той също така помага за дизайна на повторна употреба.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.