Какво транзистор трябва да използвам за 2,2 до 3,2 GHz VCO дизайн?

Z

zkmicrowave

Guest
Искам да се изработи VCO от 2.2 GHz до 3.2 GHz, което транзистор мога да използвам с дизайна?

Аз ще ви посъветва за закупуване на COTS VCO вместо като изпълнението е по-добре от вашия дизайн. Има твърде много внимание при проектирането VCO включително фазата на шум, да дърпат и бутат фигура, честотен обхват честота и др ... Zcomm и VariL 2 VCO производители.

Но шефът ми, нека ми да дизайн със себе си

Лично мнение и опит: Ако нямате нужда от нищо специално (т.е. шум, изходно ниво, честотата и т.н.) се опитват да си го купуват готов и не губете време! Вие ще видите, че вашият проект ще има винаги нещо не е наред, много ценена от враговете си. Можете да използвате спестено време, опитвайки се да impruve други части на проекта. В крайна сметка: ако нещо не е на разположение на пазара (и разбира се, ако fullfils вашите изисквания) ще струва със сигурност по-малко, отколкото да го преосмисли! Като справка: VCO и някои други градивни елементи във вътрешността на мобилни телефони са закупени вместо от развити, дори и при числа на повече от 10,000 продадени парчета. Mandi

Един много мъдър съвет. Отидете за търговски VCO. PS за телефони, дори когато те се продават с десетки милиони, VCO е винаги купи. -Евтино, по-добра, по-бързо, по-лесно, и най-много от всички: контролируеми. Bert

Ако искате ниско ниво на шума изберете Si технология, за честотата на вашия интерес BJT, е добре, изберете един с преход честота над 2 пъти макс изхода мелодия (9GHz процес би било добре).

Вижте това и да се замени резервоар верига за широк честотен обхват. НО, гледайте внимателно коментари във вътрешността на тази APNOTe, написаха ф не могат да използват тази схематично решение за масово производство, защото резервоар отклонения. Както и да отидете на www.alphaind.com varicap APPNotes раздел - много материал.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back