Какво е pupose на диод в схемата?

A

angy

Guest
Чудех се каква е ползата за добавяне на 1N4148 диод в circuit.Cant директно свързване излъчвател към земята. Този вид дизайн е била използвана в много схеми.

Може би авторът обича да започва от 1.8V от 1.2V. Човек може да помисли, диода се добавя като защита от евентуална полярност на заден ход, тъй като VEB (от Е до Б), разбивка обикновено е ниска. В този случай е по-добре да се използва диод с по-висока разбивка напрежение от 100V. От друга страна, тя е по-добре да се добавят резистор към момента на влизане база като 1K или 2K2 например. Керим Променено: От 4 ограничаване на текущата резистори имат една и съща стойност, може да забележите малки разлики на яркост. LED_1 е най-високата brigthness, LED_4 най-ниска поради по-високо напрежение в колектора на транзистор си.

Той трябва да работи с него на късо. Единствената причина аз да видите за нея е да я даде допълнителен 0.6V праг старт. Дали това е да се преодолее ефектите от изтичане в транзисторите или да linearize стъпките е несигурен. Брайън.

Каква е целта (приложение), добавяне на диод D1 на фигурата. Е да се предпази от шум [SIZE = 1 ]---------- Мнение добавен в 10:00 ---------- Предишна публикация е в 09:59 ----------[/SIZE] [/COLOR] Каква е целта (приложение), добавяне на диод D1 на фигурата. Е да се предпази от шум

Тук диод е да се блокират възможно високо напрежение обратна защита BE кръстовището на NPN транзистор. Както виждате входния сигнал е променлив. Докато отрицателно напрежение връх вероятно не надвишава разпределението напрежение база-емитер възел, че е добре да се приеме, то може да се случи:) Разбира се, ние не може да бъде сигурен дали това е втората функция, тъй като ние нямаме представа за входния сигнал (като математика проблем, пропуска някои променливи). Така че в случай на сигнал напрежението е сравнително висока, усилвател ще работи в клас C и подрязване на напрежение в първата база на транзистора ще бъде по-висока (сумата от форуърдни напрежение, и диод). Мисля, че това не се прилага тук, усилвател изглежда, тъй като работи в клас А (линейни).

Аз прочетох патент, който казва, че добавянето на диод в текущата клон, за да се подобри EMI.

Съжаляваме iDidnt качите верига Тази заявка е с изх верига, дадена Сега, ако имаме верига anlaysis, както е показано D1 се използва. Да, ние трябва да добавите този диод в схема, ако да защо.

Да, човек трябва да го добавите в реалния верига, освен ако той обича да редизайн усилвател, тъй като премахване D1 ще се промени пристрастие точка на първия транзистор. Керим добавяне:? Знаете ли какво се очаква за верига, за да се направи ... за което и да е вид на входния сигнал? ... за кой вид товар в изхода му?

Съжалявам, че не се качи на верига Тази заявка е с препратка към дадена верига Сега, ако имаме верига anlaysis, както е показано D1 се използва., Ние трябва да добавите този диод в схема, ако отговорът е "да" защо.

Веригата operats на 1.5 волта. Преднапрежение показва, това е превключване прилагане. Диод се повишава Ve до 1,2 волта уловка Vb е по-малко от 0,5 волта. Така 0,7 волта за шум марж.
Съжалявам, че не се качи на верига Тази заявка е с изх верига, като се има предвид
студентът може да има по-внимателни при изчисляване ток чрез накланяне на 8-O резистор с 1,2 волта на база.

Здравейте отново, аз не мисля, че ще използвам 1N1183 (класиран за 35А) в такава верига: намигване: Но диод тук е добър за защита, тъй като е възможно за 27V, за да бъдат приложени по погрешка с обратна полярност. BE възел не може да блокира повече от около 5 волта, докато диод може да. От друга страна, аз не виждам нищо по схема, която помага на бобината ток да бъде приключен (когато транзисторът е изключен), за да се избегне временното разпределение на напрежението в колектор на транзистор. Керим

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back