Какво е PSpice

G

Guest

Guest
Как мога да използвам PSpice да промените свойствата, characterists на един транзистор, FET, резистори, кондензатори, дросели и т.н.

Трябва ли да отидем в езика за програмиране PSpice да промените стойностите на алгоритми, за да промените свойствата и characterists?

Какво друго мога да направя с инструкциите език за програмиране PSpice код?

Промяната на стойностите на алгоритмите, може да промени резултатите и математика

PSpice е PC версията на подправката.Спайс е написан в Калифорнийския университет Бъркли.

PSpice е произведен от Microsim който беше купен от OrCad който беше купен от ритъм.Вие може да се опише с помощта на електрически вериги netlists или чрез вписването им с помощта на схематични края отпред.Можете да промените свойствата на пасивни компоненти като резистори и кондензатори, доста лесно.Можете също така да сложите в други компоненти като диоди и транзистори - при условие, че техните модели съществуват в библиотеките.Повечето от време можете да намерите на симулационни модели на мрежата или от питам във форуми като този.

Освен ако не сте разработването на нови модели, не би трябвало да знае твърде много за действителния двигател подправка програмиране, за да симулират вериги.

Обикновено всичко, което трябва да се промени в алгоритмите е максималният размер стъпка и в края на симулация време.Но тези стойности могат да бъдат вписани от най-високо ниво схематични предния край на използването на формуляри, GUI.Така че като щракнете върху бутона и въведете няколко броя - тя не е голяма работа.

Какво възнамерява да правя с PSpice?Ако искате да научите повече за възможностите, просто за търсенето на Google и ще излезе с тон на информация за PSpice.Можете да изтеглите студент версия на програмата и версия на PDF ръководства онлайн.

Най-добри пожелания и щастливи spicing,
v_c

PSpice е като eletronic Workbench или веригата производител си схематично програма рисуване и след това да стартирате симулация.Говоря за другата страна на PSpice U, където могат да кликнат върху компонента, като резистор и отивам в кода и промените "Моделиране", Недвижими имоти, Characterists на компонента

Това е в рамките на обучение PSpice код:

Смяна на алгоритми ценности?

Как мога да променя моделиране?

Как мога да променя Characterists?

Как мога да променя на имотите?

За резистори, кондензатори, FETs, транзистори, трансформатори, дросели и т.н.

Аз не знам какво е "от другата страна на PSpice" означава: - сте, отнасящи се до предния край схематични влизане - Аз тънък името, че съставянето на програма (която е част от PSpice) се нарича "Схемотехника".

Мисля, че това, което искат е всичко тук http://www.seas.upenn.edu/% 7Ejan/spice/PSpicePrimer.pdf

Прочетете документ и да го пробвам PSpice

Също така за търсене на edaboard за PSpice - можете да намерите повече материали.
Google търсене за "PSpice уроци" ще ви даде тон на информация.
Ако всички по друг начин не просто стартирате програмата и "опита"

С най-добри пожелания,
v_c

Не, не на Схемотехника ". Кодът Инструкция U когато щракнете два пъти върху електронен компонент, за да влезем вътре кода instrunction алгоритъм как правя аз добивам в алгоритъма код на компоненти за промяна на ценностите?

Ли говориш за модел редактор?Аз съм се бърка тук - можете да изрежете и поставите текста какво прилича?И ти държа поговорка "алгоритъм" - аз не мисля, че можете да промените алгоритъм.Дай ми малко по-конкретна информация за това, което се опитваме да направим.

С най-добри пожелания,
v_c

Дали моделът редактор има инструкция код или код PSpice?Added след 1 минути:
по математика, за да компенсирате компонента

Искам да променя по математика на компонента, като, ако кликнете върху на транзистор мога да променя, не по математика в кода и указанията на схематични

Обикновено, ти смяна на компонент чрез двукратно щракване върху него.Мисля, че това ще работи за кондензатори, резистори и т.н. Всъщност би трябвало да можете да кликнете върху етикета на стойност да се промени.Да речем, че има 10k резистор, ако щракнете върху етикета 10k прозорец следва поп и можете да промените стойността.

Сега, за транзистори и такива неща е или. Модел изявление, свързани с него или транзистор е моделирано от subcircuit (. Subckt).В тези случаи, ако маркирате компонента и след това изберете редактор модел трябва или да получите. Модел или. Subckt включени в прозореца модел редактор.Проблемът е, аз не мисля, че можете да отидете и промяна на модела и subcircuit параметри, тъй като по принцип те могат да зависят един от друг и не могат да представляват реална компонент.Например: нека ви постави q2n2222 NPN BJT на вашия схематично и подчерта и това, открити в модела редактор - вероятно ще видите. Декларация образец, съответстващ на него.Сега, да речем, че искате да промените в бета версия на този транзистор за нещо друго, тогава можете да отидете напред и да промените стойността BF за каквото искате, но имайте предвид, че това не може да представлява реална устройство и ако има други параметри зависи от промяната, която може да се странно поведение.

Има ли конкретен тип компонент, който искате да редактирате - или да създадете?

С най-добри пожелания,
v_c

Мисля, че в списъка е модел на обучение код и Pspice statments програмиране, за да промените параметрите

Транзистори модел параметрите U трябва да щракнете два пъти, но само този общ прозорец за промяна на печалба и такива.За да отидете по-задълбочено U трябва да влязат в инструкция код и Pspice отчети програмиране, за да влезем вътре и да промените параметрите Как мога да направя това, моля?

Ако можете да моля след това, което ви интересува в променящия се и аз вероятно може да ти помогне.Без нищо специфични това, което искат е твърде неясно за мен да се даде конкретен отговор.Ако не можете да публикувате специална система, то най-добре можете да направите, е да се прочете на потребителя и наръчници справка.Всички ръководства са на разположение тук в PDF формат http://www.electronics-lab.com/downloads/schematic/013/

Може би аз съм недоразумение вашия въпрос - кой друг да иска да вземе един изстрел?

С най-добри пожелания,
v_c

Формулите, необходими за анализ на веригата са определени, но можете да промените стойностите, определени за модели.Така например, в vth0 MOSFET.Промяната на стойностите, определени за модели ще се променят свойствата.

Налице е NETLIST в PSpice U, където могат да променят стойностите PSpice моделиране
във вътрешността на код NETLIST Do U момчета знам нищо за това NETLIST?

Спайс е инструмент мор CAD важно, че ние имаме, в тази програма можете да симулирате много вериги, ако искате да научите повече за този инструмент, трябва да прочетете книгата на Sedra.

PSpice е инструмент от големите програмата ORCAD, така че можете да го използвате като симулация на много circiuts искате, но трябва да са сигурни, че всички компоненти от вашата верига е (pspice шаблони).
Pspice шаблони е определението на вашите части или компоненти

Уолтърс написа:

Налице е NETLIST в PSpice U, където могат да променят стойностите PSpice моделиране

във вътрешността на код NETLIST Do U момчета знам нищо за това NETLIST?

Да този е това, което аз говоря е NETLIST команди как да ги използва и къде да ги намерите в ф PSpice?

При използване на командите му NETLIST използва за промяна на свойствата и characterists на компоненти?

Как да стигнем до ф NETLIST команди и как U програмата на NETLIST команди, моля?

Уолтърс написа:

Да този е това, което аз говоря е NETLIST команди как да ги използва и къде да ги намерите в ф PSpice?При използване на командите му NETLIST използва за промяна на свойствата и characterists на компоненти?

Има ли списък модели?и как да стигна до него моля?

Има ли "Анализ списък" за промяна на анализ characterists и свойства и възли?

PSpice е симулация софтуер, който може да симулира електронни схеми преди connectinf то на хляб борда.

програмен код и не е задължително.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back