Какво е precharge функция в SDRAM?

A

ahgu

Guest
Аз не разбирам precharge? Знам, че тя се използва, за затворени ред в банка, WRT към активното? Но каква е целта му в ниско ниво електроника? Също така, какво е използването му? трябва ли да правя всеки път правя прочетете в един ред и искат да четат на следващия ред, трябва да precharge първия ред на първо място и след това преместете на втория ред? или мога просто да го игнорирате? само го направи в инициализация. благодарение Ahgu

Здравейте ahgu: precharge е Ейвъри importment стъпка, преди да прочетете още един ред в DRAM и SRAM. В DRAM, precharge ще изключите активната линия дума и precharge линия малко двойки на готовност. Ако ви игнорират тази процедура, бл и BLB ще има някаква разлика в напреженията. След зареждане споделяне, може би напрежение разлика няма да бъдат достатъчно големи, за смисъл усилвател смисъл. Това ще бъде провали.

thnks muakrom ако имат повече информация в (автоматично опресняване и самостоятелно на опресняване), които след това да изпратите на naresh850 в Gmail

SDRAM основно използва Псевдо NMOS логика, в които ще бъде статично разсейване на енергия, когато не е избрана специално ред. За да се избегне това всички редове са предварително заредена до VDD и rthe изпълнява логика става Dynamic Logic основно. Обърнете Semiconductor Текст (Sedra за бивши).

функция precharge е да се напише цяла данни за ред в памет SDRAM банка. Ако отворите нов ред без precharge открита ред, данните в предходния ред ще загубени. най-добри пожелания [цитат = ahgu] Аз не разбирам precharge? Знам, че тя се използва, за затворени ред в банка, WRT към активното? Но каква е целта му в ниско ниво електроника? Също така, какво е използването му? трябва ли да правя всеки път правя прочетете в един ред и искат да четат на следващия ред, трябва да precharge първия ред на първо място и след това преместете на втория ред? или мога просто да го игнорирате? само го направи в инициализация. благодарение Ahgu [/ цитат]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back