Какво е piecewise линеен модел?

А piecewise линеен модел е това, което име означава.Всяка неправителствена организация, фамилен модел може да се допусне да бъдат линейни в малки малки части.Това е piecewise линеен модел.

С други думи, може да има един модел, който се държи по нелинейна мода, гледано от широк диапазон.(мисля за един усилвател, който обикновено има назад "и" форма).

http://www.cs.wright.edu/ ~ phe/EGR199/Lab_2/fig3.gif
Това е пример за един усилвател I / O връзка

Въпреки това, Вие обикновено се интересува само от работещи в една малка част от общия спектър.За усилвател, това е средната част, където продукцията се различава много добре с вход.След това има "насищане", което означава, че са претоварване на усилвател.

Ако се съсредоточи върху само midlle част, мога да сближаване като линейна функция (т.е. по права линия с някои наклон и Y-намеси), но тази функция работи само за това "парче" от по-големите функция.

Може дори да излезе с различни линейна функция, която описва насищане регион, където flattens вън.Така ми има две функции, всяка от които е валиден само за една част на кривата.

Ако исках да разреши проблема тогава, аз ще решат, когато в обхвата Аз съм на работа и след това да използвате съответната линейна функция.Това е, което означава да се използва парче мъдър линейна функция.

Тъй като инженери, ние обичам да правя това, защото го прави математика и моделиране на много по-лесно, когато се използва правилно и осигурява точни резултати.Въпреки това е важно да запомните, че това е само на определено разстояние, за които тя ще даде добри резултати.Ако сте операция извън региона, тя беше определена за, вие ще трябва да преминат към друга сближаване, или поглед към действителните нелинейни себе си функция.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back