Какво е INL в сигма Г ADC

G

Guest

Guest
Здравейте, какво е INL (Internal без нелинейност) в D Sigma ADC, знам, че по принцип това, което е INL но ми е Въпрос:

Когато аз ще отида до пълния мащаб на входния сигнал на ADC е то най-лошия случай за неспазване линейност?

И какво ще се случи, ако аз ще постановления на входен сигнал?INL ще бъде по-добре?или не?

Благодаря

Мода
Последно редактиран от Мода за 11-ти април 2005 год. 8:13; Редактирано общо 1 път

Аз не знам какво е INL, трябва да го пиша по смисъла на първо време ти дам съкращението, но както ти Sayed най-лошия случай е, когато отидеш пълен мащаб, тъй като преминаването ще бъде по-ниска честота, така че IBN (В Band Шум) ще бъде по-висока.
в зависимост от обратна връзка печалби и амплитудата на сигнала въвеждане на модулатора може дори да спре преминаването на входен сигнал, докато не се понижат.
Това е "деликатна" въпрос, когато става дума за изчисляване на всичко, или да използвате пълната налична напрежение (на изхода етап) и да позволи на IBN да бъдат по-високи или не я използва и IBN ще бъде по-ниска

Обикновено INL е неразделна нелинейност, а не "вътрешен", която е (както е в dscribed Джонс & Martin) максималното отклонение от прехвърляне характеристики ADC след печалба & компенсира грешки са отстранени.Ако след това определение, Вашия въпрос няма смисъл ..

Моля, обяснете пак какво искате.

Обикновено, когато говорим за SD ADC (модулатор или самостоятелно) изпълнение, като показатели като DR (Dynamic Range), SN (Г) R (сигнал-шум (плюс изкривяване) съотношение), SFDR (съмнителни без Dynamic Range)

На първо място, INL е неразделна нелинейност за ADC.Когато е налице несъответствие в отговор на цифровия код от идеалния се нарича DNL (диференциална без linearty).Когато сумата на всички тези разлики (или да ги интегрират математически), можете да INL.Това е мярка за това колко добър ви е ADC.

Ей измерване INL за сигма делта ADC не е критично, защото наистина, че ще бъде само работа, най-вече на едно ниво модулация.Най-хубавото в ΣΔ, е, че вие ще получите всички спорове в областта на цифровите след децимация процес.Дори и в крайни случаи, аз не мисля, че хората използват повече от 3 ниво сравнение.Оттук INL и DNL, че наистина не са от решаващо значение за Сигма делта

Надявам се тя помага .............

Ако INL и DNL не са наистина, че от решаващо значение за делта Сигма, как да се характеризират изпълнението на делта-сигма ADC?SNR или SNDR обикновено се използват за делта-сигма ADC измерване на резултатите, е, че е достатъчно?

SNDR и SFDR са най-важните измервания в делтата на Sigma.Още едно нещо е как шум се очертава.Повече от измерване е наблюдението.
Други критични неща са печалбата на интегратори (в случай на множествена ред) и Leage чрез тях.

Благодаря на всички ви за вашите усилия и вашите коментари.

Но в моя случай INL е много важно!

Аз открих, че ако ще доведе до намаляване на входния сигнал на INL стане по-добре.
Ако се интересувате гледам например в числото ads1271 30 на страница 12

Аз ще се радвам да получите вашите коментари.

С уважение

Мода

Уважаеми Moda,

Определено INL увеличава по-голям обхват на въвеждане.INL е общата сума на отклонения (DNL) в продължение на цялата гама мащаб.В случай на сигма делта, тъй като увеличаване на входния обхват (напрежение), няма да има проблем в линейност.Това е така, защото за mutliple цел (която може да бъде случаят с цел да се постигне по-високи бита), има проблем с втория етап (интегратор) Първи наситени.Ето защо някои нелинейност ще възникнат.В моя опит, ако имахме VDD от 2,5 V, ние никога не надвишава вход суинг с повече от 1 V, за да го избегнат.

Също така, като за ваше сведение, в ads1271, отклонението INL е около 6ppm което е около 0,3 LSB.Аз не мисля, че INL цифри като тези ще има наистина ефект на резултатите Ви.

Надявам се, че съм ясно ............

Здравейте Vamsi
Благодаря.
За 0.3lsb, аз нужда висока стабилност, това е за нов проект, с висока линейност, стабилни във времето и температурата на ADC, в интервала 0.3LSB добре си толкова дълго, колкото това, че остават по-малко и не повече, на всички входно напрежение обсег.

Така че да видя дали аз разбирам какво имате предвид, е, че не са линейност зависи от интегратор?

С уважение

Мода

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back