Какво е най-добрата книга за начинаещи в RF проектиране?

L

laoud

Guest
Какво е най-добрата книга за начинаещи в RF проектиране?

Първо на всички минават през аналогови основи, че Вие ще намерите в sedra Смит. След това можете да отнесе TH Лий RF CMOS ОМТ дизайн си хубава книга и е писано в много прост език.

За електронен основите можете да прочетете "изкуството на електроника". Има R много RF книги, които можете да намерите.

Разави книга, RF аналогова верига дизайн

Да погледнем в този раздел на индекса на форума "RF, микровълнова, Антени и Оптика" ... много съобщения от този тип там ... Max

За много basuc Карл J wisman "Rf и безжична комуникация" и RF верига дизайн от Ladwig също е добро по отношение,

Томас Лий "Проектиране на CMOS RFIC" е добра ... Минимални математика.

За да бъда честен, аз не са все още открити много хубава книга на RF. Няколко текстове се препоръчват като Razavis или TH Лийс или Hajimiris, но хубава пълен книга, посветена на RF е това, което аз съм все още търсят.

Мисля, че книгата на Томас Х. Лий "е много интересен, лесен за разбиране!

Зависи, ако искате да отидете за RFIC поле, първо трябва да се научат аналогов IC дизайн и след РЧ определени вериги. Ако не да имат солидни разберем в аналогов дизайн, вие ще се чувствате изплаши. Има много книги в тази тема. Кое е най-доброто за вас зависи от вашите предварителни проучвания. н И повярвай ми в днешно време, за един дизайнер RF се нуждае от добро разбиране в много области, като аналогов дизайн, DSP ... тази област се развива много бързо, винаги има нови challanges.

Да разгледаме "Практически Rf Circuit Design За модерните безжични системи том I и том II". Поздрави

Книга bowick е добро или Тайните на RF схеми от Дж. Кар

как може да се получат тези книгата? Аз не биха си го купили, тъй като тя твърде Годен ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back