Какво е мащабиране (или скала?) Фактор (współczynnik skalowania)

D

danielek

Guest
Здравейте, Бих искала някаква информация за мащаба / мащабиране фактор (аз не съм сигурен, че ако аз правилно преведени на английски, на полски е "współczynnik skalowania").Благодаря предварително.

Преди всичко аз не съм получаване Ур question.IN какъв контекст Ур питам.sometimees мащабиране фактор не засяга нашата параметри в окончателен нашите изчисления.

Мащабиране в CMOS е намаляване на размерите на транзистор от една технология към други поради това има и промени в поведението на транзистори като подобрена графика и намалена мощност, но има DSM ефекти като канал Тесните и къси ефекти канал
Има два вида на мащабиране
1) Увеличаване постоянно напрежение - напрежение е постоянно и всички други фактори, като Физически параметри са мащабирани с фактор на науката, където S> 1
2) Постоянното поле Scaling - Transconductance е константа, т.е. вътрешно електрическо поле е постоянна, а размерите са намалени пропорционално, с коефициент на науката. Постигането на тази на всички потенциални трябва мащаб определени proportionatily.Тя засяга VT0 праг на напрежението.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back