Какви са стъпките след писмено VHDL код?

M

makanaky

Guest
Здрасти,

Аз съм нов за дигитален дизайн ....Аз просто искам да знам какви са стъпките, необходими след писмено VHDL код за моята схема, за да го приложи на FPGA ...

също така искам да знам дали мога да научите как да направите тези стъпки в 1 или 2 дни, защото аз съм просто прилагане на схема за моя проект

благодаря предварително

Той много прости, също като програмиране.

След като сте wirte програма на С го съставят, по същия начин, след като ти пиша ви HDL го синтезира.В този случай то се конвертира до портата на ниво netlist вместо на машинно ниво инструкциите.

Това може да стане по много начини.Ако използвате FPGA за вашия проект след това получи безплатни инструменти от FPGA си като продавач Xilinx / Алтера др Тези средства не могат да станат по-лесно.

Ако сте на изработването на ASIC, в който случай 1 / 2 дни дори не е достатъчно разстояние.Вие ще се нуждаят от някой твърд търговски инструменти.Тъй като вие използвате VHDL можете да опитате Алианса CAD инструменти, които са свободни и пълен набор от инструменти за проектиране.

Така че да се отговори на въпроса ви, следващата стъпка ще бъде да се получи синтезатор и синтезиране на вашия HDL.Ако имате нещо конкретно в предвид, нека знае толкова forumers могат да отговорят на това.

Ако ви е Xilinx FPGA тогава получите безплатен Xilinx WebPack Qu или (в) rtus за РРОА "Алтера".Аз не съм сигурен за другите компании все пак.Тези средства ще дойде с много и много документация, така че просто преминават през основните уроци.

Ако сте с помощта на малка модерен Xilinx FPGA, след което можете да инсталирате Xilinx ISE WebPACK (безплатно), както kishore2k4 предложи:
http://www.xilinx.com/ise/logic_design_prod/webpack.htm

Тук е моят бързо ръководство за създаване и изграждане на проекта в Xilinx ISE проект Навигатор:
ftopic216154.html # 754738

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back