Какви са донгъли и как работят те?

P

purifier

Guest
Наскоро съм чувал за донгъли, известен също като хардуер ключалки ... аз имам интерес в тях, но аз не бе в състояние да се намери никаква информация ... Може ли някой да ми помогне по отношение на следното: 1. Какво всъщност е донгъл? 2. Някои снимки на донгъл 3. Какъв е механизмът, участва заедно с вътрешната си структура. 4. Възможно ли е да победи донгъл защита. 5. Защо принтер порт и не всеки друг е избран за приставката. Моля, помогнете ...

Благодаря много IanP, но къде мога да намеря вътрешната си структура ..? , защото това ще обясни всичко за донгъли ... Всички предложения, моля?

Аз нямам снимка на донгъл, но от това, което вече са видели тя е малка платка с микроконтролер с изтрити номера, свързан с разнообразни линии + 3-държава RS-232 водача и DB-9 мъжки и DB-9 женски в двата края ..

Благодаря много ... Имам няколко полезни снимки от Google Images, като напишете "донгъли" ... И всички сайтове, да намеря обяснение какво донгъли ... но аз исках да знам как донгъли? Искам да кажа, от гледна точка на електрониката на ... Какво се случва вътре в донгъл? и други подобни въпроси ... Моля, помогнете ... [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 2 минути: [/ цветен] [/ размер] Също така, аз чух, че има някои техники на побой донгъл защита ... И така, какво е най-новата тенденция на защита?

Когато софтуерът се стартира проверява за наличието на донгъл на порт (успоредно, сериен и т.н.) чрез изпращане на определен низ от данни, които донгъл чете и изпраща обратно към компютъра си низ, който се приема на софтуер (може да бъде повече от една разменна ) и нейното непрекъснато функциониране ..

[Цитат] изпраща определена поредица от данни, които донгъл чете и изпраща обратно към компютъра си низ, който софтуера приема [/ цитат] Какво meam приставката чете низ? По какъв начин? Дали порта е 0 или 1 и след това я интерпретира данните и след това да го изпратите обратно на PC ... Сега, не е възможно за мен да възпроизведат същата сигнали, донгъл се изпраща към компютър с помощта на друг чип? Ако отговорът е "да", тогава дори тази защита не е напълно безопасен ... така, те идват с всички модернизирани модели, или имате ли представа за настоящите тенденции?

Ето, защо донгъл не е популярен повече. Що се отнася до сегашните тенденции, мисля, че е он-лайн регистрация, с кодове за активиране на софтуер, изпратени директно до вас ..

О ... донгъли вече не са популярни? Благодаря за това ... Никога не съм знаел, че ... Аз все още мисля, че донгъли се използват дори и днес ... Що се отнася до онлайн регистрации са ... Мисля, че те са добри, но определено най-добрият ... [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 7 минути: [/ цветен] [/ размер] И между другото, аз все още не си получа отговор за това: Какво искаш да кажеш, когато ви казват, че приставката чете изпратените данни? Моля се изяснят

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back