Каква е функцията на литиева батерия вътрешен вериги?

P

platonas

Guest
Каква е функцията на литиева батерия вътрешен вериги? Искам да кажа, когато отворите опаковката на литиева батерия, има една малка PCB с една couble на SMD ICS и някои други компоненти. Вярвам, че това се използва за запис на състоянието на заряд на клетките и се контролира заплащането на такси в случай, температурата на клетките се издига. Вярно ли е това или да го предлага и други функции? Какво е пълната функция на тази верига и в случай, че премахване на клетките и ги таксуват без това платката има ли някакъв проблем? Благодаря предварително за отделеното време. Поздрави Platona

може да ви отведе снимка на него и да го качи тук? (И моля възвеличи)

Аз предлагам ви да не отстрани вериги там. Не е задължително и батерията все още работи дори и без, но функциите му са наистина полезни. Това е модул за защита от верига (PCM), която предпазва батерията в случай на завишаване на цените, свръхток, overdischarging на. Обикновено, в табличен на батерии, които купувате, можете да намерите този вид информация и какъв вид на prevenction е вашата PCM проектиран за. Н.

Благодаря ви за вашия отговор McShamrock Причината, поради която искате да премахнете веригата е защото батерията не работи ОК и зарядното устройство не може да я заредите. Ако премахнете тази верига и зареждане на батерията с литиево на зарядното устройство, клетките работи добре и може да се използва за друга цел. Въпреки, че не е сигурно каква е функцията и дори знаят, аз съм все още внимателни \ предпазливи, когато обработването на клетките.

Искаш да кажеш, батерия на мобилен телефон или батерия бележника?

Здравейте за лаптоп (и може да бъде мобилен телефон ...) може да има една IC да се идентифицират, ако батерията е фалшифициране ...

най-вероятно да йонна полимерна Ли и литиево-йонна. чиповете са комбинации от това, което беше споменато преди, но също така има polyswitch и термистор комбинация мисля.

Тези схеми са за защита на защита по ток за зареждане и разреждане; късо съединение защита на зареждане и разреждане; Над напрежение защита и под напрежение защита, защита на клетка дисбаланс, защита от постоянните неуспехи, за да получите данни за SOC, ДОД и др. . Има много информация е достъпна в сайта на TI., Моля, проверете ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back