Каква е разликата между GM-С и SC филтър?

B

byoungson

Guest
Каква е разликата между GM-С и SC филтър?

Аз съм проектиране на GM-С филтър.Но аз не знам защо го използвате този тип филтър.

Може ли да обясните за разликите?

1.) В GM-C филтри един източник на ток (OTA с трансфер GM) играе ролята на ohmic резистор (с цел да се създаде RC време константа)
2.) В СК филтри периодично включен кондензатор (натоварен / deloaded чрез FET комутатор) симулира резистор functin.

Благодарности.LVW

Но аз съм вече е известно за вашия отговор.
Нещата, които искам да знаете, че са слаби точки за СК или GM-С филтър.

Защо хората използват SC филтър, не GM-С филтър?
или обратното положение.

Може U отговор?Аз наистина искам да знам.

Това не е лесно и не е възможно да се даде окончателен отговор в кратки.
Това наистина зависи от вашите нужди и на специфичните условия прилагане.
Двете филтри са подходящи за интеграция цели.Те предлагат възможността за външен тунинг, но настройка на филтъра SC чрез тактова честота е по-линейна и по-лесно, тъй като няколко константи време може да бъде настроена по същото време.
Но, разбира се, в ущърб на концепцията за СК е включен характер на системата, с лимити Nyquist и необходимостта от предварително и след филтриране.

Може би някой друг има някои допълнителни бележки.
С уважение

позволява да бъде ясно:
1.GM / C филтър е ограничен динамичен обхват.
2.Sability анализ в случай на по-висок порядък GM / C филтър ще изисква аналитични умения.Cad инструменти са на не се използва като чупене линия е предполагам работа.
23.GM / C филтър е лесен за проектиране и контрол и се използва, когато е в големи по стойност, така че да R голям чрез адаптиране на GM.ниски от силиций област.
4.GM / C филтър ще имат по-високо ниво на шума (двойно безкраен)

се отнасят до gassiplex ASIC на интернет.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back