Каква е най-точен метод за измерване на ток?

S

Stewie911

Guest
Какво е най-добрият начин за измерване на ток. Тя трябва да бъде много точна. Текущи да отидете по-висока, колкото 1А. Тя е основно ток в земята, така че в момента аз съм мислене на Милли точност до 50 ома резистор точно преди земята с 16 битов ADC точно преди резистора. ADC има програмируеми печалба от около 8 и ще използвам OPAMP преди ADC, че ще даде печалба. Както ток минава по-висока, резолюцията не трябва да бъде, че стоката вече. Например: 0 - 10mA: вероятно 50uA, но най-малко 100uA точност. 10-100mA: може би 500uA точност 100mA - 1A: 1mA - 5mA точност. Има може би по-добър начин, като ефект на Хол текущата сензори?

Direct (шунт) измерване е прост и точен, макар и един хеликоптер, стабилизиран усилвател ще са необходими за accuray 2.5 UV напрежение се изисква от вашата спецификация с mΩ 50 шунт. По-висока устойчивост на шунт ще бъде обикновено, мисля. Датчик на Хол не е достатъчно точна, без истински настоящата компенсаторните magnetical верига.

Съгласен съм с по-висока устойчивост, тъй като стойността на съпротивлението е по-стабилна в случай на температурни колебания. Не забравяйте да се изчисли дължината на следа, общото съпротивление е включен със следи съпротива.

Аз не се споменава еднозначно, но ниска Омичното шунт за измерване трябва да се използват 4-проводно свързване на шунт във всеки случай, в противен случай заяви, точност спецификации ще бъде просто една илюзия.

[Цитат = Stewie911] Има ли може би по-добър начин, като ефект на Хол текущата сензори? [/ Цитат] Resistive сензор е добър подход за 1А. Ето един апартамент бележка по текущата проучване, което сравнява резистивен и зала ефект сензори: http://www.zetex.com/3.0/appnotes/apps/an39.pdf [цитат = FVM] Нямах "споменава тона еднозначно, но с ниско съдържание на Омичното шунт за измерване трябва да се използват 4-проводно свързване на шунт във всеки случай, в противен случай точност спецификации ще бъде просто една илюзия [/ цитат] Да - 4-терминален резистор е идеален за този метод. В САЩ те са сравнително лесно да се получи. Caddock ги прави, и ги продава чрез Mouser и DigiKey. Алтернативата би била да се използват по-проста резистор и да се калибровъчната крива. Също така, SMT чип резистори са по-ниски паразитни доведе съпротива.

Добре, аз имам 0.1ohm 4-терминал смисъл резистор. Минималният ток, искам да се измери е 100uA. Сега искам да усилва напрежението с обръщане усилвател с печалба от около 20. Това ми дава минимални 200uA, и с 16bit позоваване на ADC и 2.5V, може да се измери напрежение, толкова ниска, колкото 38uV с максимална 3LSB грешка (което е доста ОК за мен). Но когато пускам веригата чрез LTSpice, тогава веригата само "работи" за ток от около 20mA и по-висока. Това, защото на модула за подправка OPAMP (генерични), която използвам? Ако използват по-ниски токове в подправка, тогава изходът е високо. Имате ли предложения? Какво ще кажете за усилвател на прибори в мястото на обръщане усилвател?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back